Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
02.03.2020
12:18
Teniški dan v Sevnici
Foto: ePosavje.com
Teniška akademija Gospod Ficko je na Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica pripravila teniški dan z nekdanjo profesionalno teniško igralko Majo Matevžič.

Cilj? Približati tenis otrokom iz Posavja in Dolenjske

SEVNICA Cilj teniškega dneva je bil približati tenis otrokom iz Posavja in Dolenjske. "To pomeni, da čimveč otrokom predšolskim otrokom, šoloobveznim otrokom in tudi tistim, ki so iz socialno šibkejših okolij, kot pa tudi tistim, ki imajo posebne potrebe, predstavimo tenis," je povedal Gregor Ficko iz Teniške akademije Gospod Ficko.

Znanja v Sloveniji ne manjka

V tekmovalnem tenisu znanja v Sloveniji ne manjka. "Glede na to, da nas je samo dva milijona in da imamo igralce na vrhunskem nivoju, smo postavljeni v tako situacijo, da moramo vložiti več truda in delati več projektov, kot pa nekdo v neki državi, ki ima recimo veliko prebivalcev," še doda Ficko.

Na obisk povabili Majo Matevžič

Igralci Teniške akademije Gospod Ficko so na obisk povabili nekdanjo profesionalno teniško igralko in sedanjo uspešno trenerko mladih igralcev Majo Matevžič. "Povabil me je, da predstavim otrokom, da otroci vidijo tudi bivšega teniškega igralca, glede na to, da je tenis veliki projekt v Sevnici z veseljem pomagam in namen je, da otroci že radi obiskujejo tenis pa mogoče zaradi tega, ga bodo sedaj še bolj," pove Matevžičeva.

Mladi igralci so dobili nekaj dragocenih nasvetov

Mladi igralci so od Matevžičeve dobili nekaj dragocenih nasvetov. "Naučila sem se, da se tukaj hitreje odbija žoga in da se moram bolj gibat in da imam dobro kontrolo," pove Una Grubešič. Una je sicer zelo perspektivna igralka, ki na turnirjih dosega odlične rezultate. "Na treningu moram dati vse od sebe, da bi na turnirju igrala dobro in na treningu počnemo različne vaje za kontrolo," še pove sogovornica.

Teniški dan v Sevnici, Maja Matevžič

Maja Matevžič: "Povezovanje na vseh nivojih je dobrodošlo"

Ficko opaža premalo povezovanja med klubi

Obisk Matevžičeve je potekal v duhu povezovanja klubov, ki ga je po besedah Gregorja Ficka danes premalo. "Se pa klubi povezujejo na osebnih, prijateljskih bazah. Konkretno mi delamo v ekipi, kjer so trenerji, ki imajo tudi svoje teniške šole, svoje teniške klube. Smo pa mnenja, če bomo povezali več lokacij skupaj in več znanja dali na eno mesto in pod enotno ekipo, bo to dobro za otroke in bomo tudi v tej regiji dobili mogoče celo teniško gibanje, ki ga v Sloveniji trenutno ne beležimo in bo to vzgled za vse ostale športne projekte," pove Ficko. "Na vseh nivojih je povezovanje dobrodošlo, tako da sodelujeva tam, kjer lahko v tem trenutku in verjamem, da bo tega v prihodnje še več," še doda Matevžičeva.

V teniško akademijo je vključenih 70 otrok

V Teniško akademijo Gospod Ficko je trenutno vključenih 70 otrok. "Poleti, ko imamo na voljo, ko nekako tenis še bolj zaživi je 120 članov skupaj z odraslimi. To je številka, katero smo dosegli predvsem s tem, ker smo približevali tenis na vseh nivojih, čim več otrokom in mislim, da tenis je šport, ki mora biti dostopen vsakomur in vsepovsod," še doda Ficko.

(bš)

tenis
sevnica
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja