Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.08.2019
12:41
Foto: Nogometna zveza Slovenije
Slovenska nogometna reprezentanca do 16 let je v velikem finalu prvenstva Concacaf na Floridi v Združenih državah Amerike osvojila 2. mesto. Selektor Tomaž Petrovič je zelo zadovoljen.

Petrovič z reprezentanco v finalu prvenstva Concacaf

BRADENTON (ZDA) - Mladi slovenski nogometaši so minule dni sodelovali na prvenstvu Concacaf v Združenih državah Amerike. Po zmagah nad Guadalupejem, Salvadorjem, Izraelom in dvema zmagama nad Kanado so v finalu izgubili proti reprezentanci Portugalske. Slovenci in Portugalci so ob Izraelci na prvenstvu nastopili s povabilom organizatorja.

Petrovič: "Res smo lahko vsi skupaj ponosni na to, kako so predstavljali Slovenijo"

Selektor Tomaž Petrovič je bil razumljivo zadovoljen po končanem turnirju. "V prvi vrsti bi čestital igralcem za fantastično prvenstvo in velik uspeh. Skozi celoten prvenstvo so ohranjali motivacijo in energijo, šli večkrat čez sebe in dosegli nekaj izjemnih zmag. Res smo lahko vsi skupaj ponosni na to, kako so predstavljali Slovenijo. Verjemite, da ni bilo lahko odigrati 6 tekem v 8 dneh, v tem vremenu, po takšni poti, in tudi logistično nam marsikaj ni šlo na roko, zato imajo zmage še toliko večjo težo. Res velik poklon fantom," pove Krčan za krmilom mlade nogometne reprezentance.

"V finalu nismo bili daleč, a Portugalci so zasluženo zmagali"

"Tudi v finalu nismo bili daleč, a moramo priznati, da je Portugalska zasluženo zmagala. Zahvalil bi se tudi celotnemu strokovnemu vodstvu, saj je vsak dodal delež k uspehu. Za nami je lepa izkušnja," še dodaja nekdanji trener članske ekipe NK Krško.

(bš)

krško
nogomet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja