Skip to main content
V Posavju 5.9° C Četrtek, 25. 2024
28.09.2021
12:18
Badminton klub Pišece, Zagreb
Foto: BK Pišece
Člana Badminton kluba Pišece Toni Hotko in Matija Hranilović sta odlično nastopila v Zagrebu, v Sutinski Vreli so igrali Liam Toni Šironjič, Matija Škof in Aljaž Ogorevc.

Badmintonisti iz Pišec odlični v tujini

Sutinska Vrela

Najprej so v petek na sceno stopili trije mladi igralci iz Badminton kluba Pišece na mednarodnem turnirju za svetovno lestvico v športni dvorani v Sutinski Vreli. Liam Toni Šironjič se je v prvem krogu pomeril z Dominikom Andesenom iz Slovaške ter izgubil 8:21 ter 7:21. Aljaž Ogorevc je bil v prvem krogu prost v drugem krogu pa je prav tako igral s Slovakom Matej Polacekom ter izgubil z rezultatom 0:2. Mihael Škof je v kategoriji do 13 let v igri posameznikov izgubil z Bolgarom Dorinom Stoenovim 9:21, 7:21. V igri dvojic je skupaj z Adhamom Gabrielom žal moral priznati premoč kasnejšim tretjem na prvenstvu Kadiemim : Vurobkalo iz Ukrajine z rezultatom 0:2. Kljub porazom je bil trener Tadej Škof zadovoljen z igrami, saj gre za turnir najvišje svetovne serije.

Zagreb

V soboto pa je v športnem centru Max Zagreb potekal prvi krog ADA badminton regionalne lige, na katerem pa so veliko boljše nastopili člani iz Pišec in Brežic. Turnirja se je udeležilo 153 igralcev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Nemčije, Švice in Slovenije. Tam kjer sta lansko sezono končala, sta letos nadaljevala bi lahko rekli. Toni Hotko in Matija Hranilović, oba člana BK Pišece, sta dokaj suvereno premagovala vse tekmece in na koncu zmagala. V kategoriji mešanih dvojic B sta Luja Stjelja in Goga Seničić Hanžek osvojila tretje mesto, sicer člana BK Brežice. V igri posamezno D je Aljaž Ogorevc osvojil odlično tretje mesto, Danijel Tkalec peto mesto. Prvenec na turnirjih pa je imel Matej Ogorevc, ki pa je turnir zapustil z dvema porazoma, vendar veliko novih izkušenj.

Sobota, ki je pred nami, bo posvečena ekipnem prvenstvu Brežic. To bo v športni dvorani Gimnazije Brežice od 9. ure naprej.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

(eP)

badminton klub pišece
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi