Skip to main content
Petek, 22. september 2023
07.06.2022
10:25
Badminton turnir v Opatiji
Foto: Badminton klub Pišece
V soboto je v Opatiji potekal zadnji turnir ADA badminton lige v sezoni 2021/2022. Kljub težki in posebni sezoni je uprava zveze vseh sedem turnirjev izpeljala po pravilih in zastavljenih ciljih.

Toni Hotko zmagal v Opatiji

OPATIJA, HRVAŠKA Sobotnega turnirja so se iz Badminton kluba Pišece udeležili Toni, Ivan, Bojan Hotko, Matej Ogorevc in Dejan Mikuš. V kategoriji moški posamezno A je bil turnir prava poslastica, saj se je moral zmagovalec skupnega seštevka lige Peter Skubic posloviti že v skupinskem delu. Kljub temu, da je Peter v skupinskem delu premagal Tonija Hotka z rezultatom 2:1. Toni je potem v polfinalu in finalu dokazal, da je trenutno najboljši igralec lige in turnir prepričljivo zmagal. Tudi njegov brat Ivan je v konkurenci B v skupinskem delu prvo tekmo izgubil, a se je potem zbral in slavil zmago na turnirju. Da se pa veliko piše o priimkih Hotko, pa je poskrbel Bojan Hotko, ki je v konkurenci D osvojil tretje mesto, medtem ko sta Dejan Mikuš in Matej Ogorevc osvojila deveto mesto.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Skupna razvrstitev

V skupnem seštevku lige je Toni Hotko osvojil drugo mesto v konkurenci moške dvojice A in tretje mesto v konkurenci moški posamezno A in to kljub temu, da ni nastopil na vseh turnirjih. Ivan Hotko je postal skupni zmagovalec lige v kategoriji moški posamezno B, medtem ko sta Matej Ogorevc in Dejan Mikuš osvojila drugo, oziroma tretje mesto v konkurenci moški posamezno D. Še preden se začnejo poletne počitnice, se bo uprava lige sestala na uradnem sestanku, na katerem bodo potrjevali turnirje za naslednjo sezono.

Pišečani naslednji vikend na Mirni

Naslednji turnir za člansko ekipo iz Pišec bo že naslednjo soboto na Mirni, kjer bo potekal tretji krog slovenske badmintonske lige.

badminton klub pišece
pišece
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja