Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
06.12.2021
13:27
Pišece, Sarajevo
Foto: Badminton klub Pišece
V soboto je v športni dvorani Gorana Čengića v Sarajevu potekal tretji turnir Novi Sarajevo ADA 2021. Na turnirju je sodelovalo 156 igralcev iz BIH, Hrvaške, Srbije, Slovenije ter Egipta in Pakistana.

Toni Hotko zmagal v Sarajevu

BREŽICE Šest fantov in ena punca iz Posavja so bili na poti v Sarajevu in vsi so imeli velike želje in jasne cilje. Vsak si je za cilj zastavil, da domov prinesejo vsaj eno medaljo. Najbolje se je odrezal Toni Hotko (BK Pišece), ki je bil zvezda turnirja saj je osvojil tri medalje - dve zlati in eno srebrno medaljo.

Toni Hotko je tako postal zmagovalec turnirja v igri posameznikov A, zmagovalec turnirja skupaj s Miroslavom Kočičem (BK Banja Luka) v kategoriji moške dvojice A. Za zlati trojček mu je zmanjkalo zelo malo, saj je v kategoriji mešanih dvojic skupaj s dvojico Marijo Bulatović (BK Clear Beograd) klonil šele v finalu na podaljšano igro. Bojan Hotko (BK Pišece) je na svojem drugem mednarodnem turnirju osvojil odlično drugo mesto v igri moški posamezno D. Matej Ogorevc (BK Pišece) je prvič na mednarodnih turnirjih prišel iz skupinskega dela in moral nato v četrtfinalu priznati premoč prav klubskemu igralcu Bojanu, ki je na koncu osvojil drugo mesto.

Prvič je na ADA turnirju nastopila nova članica iz Pišec Renata Matić, ki je presenetila vse punce ter na koncu osvojila odlično tretje mesto v igri deklet posamezno A, kar je odlična popotnica za novo članico kluba, ki je takoj po turnirju povedala, da na turnirju bratstva in enotnosti stopi na najvišjo stopnico. Najmlajši član Aljaž Ogorevc, ki je tekmoval v kategoriji moški posamezno C, pa je začel vrhunsko, saj je gladko bil prvi v skupinskem delu, nato pa v četrtfinalu moral priznati premoč, kljub temu, da je celotno tekmo vodil priti Davor Galineu, ki je na koncu osvojil drugo mesto. Malo manj sreče sta imela Alen Mijatović in Gregor Božič, ki sta v kategoriji moški posamezno B bila skupaj že v skupinskem delu. Gregor je v skupini napredoval brez večjih težav, nato pa v četrtfinalu izgubil proti Dean Alibašiču, ki je na koncu osvojil drugo mesto.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Konec januarja turnir v Brežicah

Na turnirju v Sarajevu je največ zlatih medalj odšlo na Hrvaško in sicer deset, šest jih je ostalo v BIH, po tri v Slovenijo in Pakistan ter eno v Srbijo in Egipt. Naslednji krog ADA badminton lige bo konec meseca januarja v Brežicah. Po besedah Tadej Škofa, predsednik BK Pišece in športne zveze ADA, pripravljajo zelo pester turnir in prireditve ob turnirju.

Ker je turnir v sklopu prireditev ob praznovanju 20-letnice kluba ter hkrati 10. turnir bratstva in enotnosti, ki je bil tudi prvi in začetni turnir, na katerem so se člani klubov in zvez povezali v športno zvezo ADA, pripravljajo turnir na višji ravni kot do sedaj. Seveda je veliko odvisno tudi od epidemioloških razmer, tako v Sloveniji kot regiji.

(eP)

brežice
badminton klub pišece
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice