Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.10.2021
14:34
Blaž Žitnik, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Po petih krogih 1. B slovenske rokometne lige, s tekmo manj in štirimi zmagami so še neporaženi, so krški rokometaši vložili kandidaturo za vrh lestvice.

"Na vsaki tekmi je naš cilj zmaga"

KRŠKO S štirimi zmagami in tekmo manj so krški rokometaši so na vrhu lestvice 1. B slovenske rokometne lige in so po petih krogih letošnjega prvenstva zaenkrat še edini s 100% izkupičkom. Z odlično igro so doslej zanesljivo premagali rokometaše Krke, Škofljice, Črnomlja in Grosuplja, o zanesljivosti pa veliko pove podatek, so v štirih srečanjih prejeli 96 zadetkov. V povprečju torej 24 zadetkov na srečanje - najmanj med šestimi ekipami, ki imajo tako kot Krčani za seboj letos štiri tekme.

"Vsaka naslednja tekma je zelo pomembna"

Zadnji zid vsake rokometne ekipe je vratar in zasluge za tako nizko številko prejetih zadetkov ima tudi krška trojica vratarjev Kristijan Kozole, Klemen Pajić in Blaž Žitnik. Najstarejši in vratar z največji izkušnjami Blaž Žitnik ob dobrih rezultatih pravi, da Krčanom super kaže. "Smo prvi na lestvici, ampak ni še nobene evforije. Zavedamo se, da je vsaka naslednja tekma zelo pomembna in gremo iz tekme v tekmo. Seveda je na vsaki tekmi naš cilj zmaga," pravi Žitnik.

RK Krško : RK Škofljica Pekarna Pečjak

"Veselimo se tekme s Sevnico"

V soboto bo na sporedu prvi posavski derbi v novi sezoni 1. B slovenske rokometne lige. "Vsi skupaj se veselimo naslednje domače tekme s Sevnico, to bo derbi in pred našimi navijači si želimo zmage," je po petkovi zmagi v Grosuplju povedal Žitnik. Krčan dodaja, da svojo pravo vratarsko formo še išče. Morda jo bo našel prav na derbiju in zaklenil krška vrata.

"V tekmo smo šli preveč ležerno"

Razplet petkovega večera je komentiral tudi trener članske ekipe Ale Kukavica. "V tekmo smo šli preveč ležerno. Dogovor je bil, da moramo biti že v samem začetku tekme maksimalno motivirani in zbrani pri zaključnih strelih. Ko smo to popravili, se je to poznalo tudi na igri in rezultatu."

O derbiju: "To bo še ena težka tekma"

O sobotnem posavskem derbiju Kukavica pravi, da Sevničane poznajo in da bo to še ena težka tekma. "Z maksimalnim pristopom in kolektivno igro, kjer mora vsak dati svoj delež, pričakujemo nove točke. Seveda vsako tekmo je več gledalcev in z našimi dobrimi predstavami pričakujemo tudi več navijačev. Vrnili so se tudi NPB in upam, da bo tudi njih več."

(bš, eP)

krško
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja