Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
11.02.2022
16:44
Una Grubešić
Foto: ePosavje.com
Mlada teniška igralka Una Grubešić je v zadnjem mesecu osvojila državno prvenstvo – tako posamično kot v dvojicah, je tudi prva na jakostni lestvici do 12 let v Sloveniji in članica reprezentance.

Una Grubešić za vse uspehe prejela listino Občine Sevnica

V Sevnici, kjer trenira, so pripravili srečanje, na katerem so mladi teniški igralki Uni Grubešić izročili priznanje, ko ji je sevniški župan Srečko Ocvirk mladi perspektivni igralki tenisa podelil listino Občine Sevnica.  "Najprej se zahvaljujem gospodu županu, občini in Gregorju, ki so prepoznali moj trud in ga tudi nagradili. Trenirati v času korone je bilo veliko težje, a mi je vseeno uspelo," nam je ob podelitvi listine povedala mlada teniška igralk

Poznavalci o dobrem izhodišču za nadaljnjo teniško pot

Una pripomni, da pogreša le luči, pod katerimi bi lažje igrala prav v tem zimskem času, ko se kmalu stemni. Kljub temu se prilagodi. In kot pravijo poznavalci, se s trenutnimi rezultati nahaja na dobrem izhodišču za nadaljnjo teniško pot. Direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič je povedal, "da je tudi iz tega, kar smo videli na igrišču, posebej na državnem prvenstvu, jasno, da imamo novo šampionko, v katero velja vlagati in ji stati ob strani."

Trener Ficko: "Una ima veliko željo po napredovanju"

"Una ima veliko željo po napredovanju, z velikim veseljem in ljubeznijo prihaja na igrišče. Ti dve stvari sta najbolj odločilni pri tem, da je prišla na tak nivo igre, kot ga ima danes. Odprta je njena pot na mednarodne turnirje in vesel sem, da sem njen trener. Tudi kot trener rasteš s svojimi učenci," dodaja njen trener Gregor Ficko.

"Ko gre na igrišče, zanjo zunanji svet ne obstaja več"

Zdaj trenira s starejšim bratom Nikolo, prav tako uspešnim mladim teniškim igralcem, in z očetom Darkom. "Pri tenisu je zelo pomembna glava in tu je naša Una zelo močna. Ko gre na igrišče, zanjo zunanji svet ne obstaja več, vidi le žogico, nasprotnico in ve, kaj mora narediti," je povedal oče Darko. Ficko izpostavlja, da Una ni orientirana na rezultat. "Premagala je tudi poraze, še več, iz vsakega se je nekaj novega naučila. Vedno je usmerjena k temu, kaj lahko naredi še bolje."

Ob tenisu je tudi glasbenica

Una, ki bo kmalu stara dvanajst let, ima poln urnik. Obiskuje namreč tudi glasbeno šolo in veliko časa nameni učenju.  "Uni je pomembno, da je uspešna tudi v šoli. Želi imeti lepe ocene. Rada igra harmonikao in pleše jazz balet. Zdaj je tenis ena od stvari, s katerimi se ukvarja. Ko bo tenis predstavljal glavno dejavnost, bo morala seveda spremeniti prioritete, nekaj jih je že. Bomo videli, kako se bodo s poletno sezono stvari razvijale," pa dodaja Unina mama Ivana. Mlada Sevničanka se sicer že v tem tednu odpravlja v Francijo, kjer bo nastopila na priznanem turnirju Tennis Europe. 

(eP)

tenis
sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja