Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
23.12.2019
12:58
Foto: ePosavje
V Mladinskem centru Krško so podpisali pismo o nameri ustanovitve Zveze nogometnih klubov Posavja. V nadaljevanju novice več o nameri, s katero želijo združiti delovanje šestih športnih klubov.

Zveza nogometnih klubov Posavja

"Zaradi majhnosti naših lokalnih skupnosti se vsakodnevno soočamo s številnimi izzivi"

V Zvezo nogometnih klubov Posavja se želijo združiti NK Brežice 1919, ŽNK Posavje, NK Posavje Krško, NK Radeče in KMN Sevnica ter NK Bregana iz Hrvaške. Kot pravijo podpisniki, "se zaradi majhnosti naših lokalnih skupnosti vsakodnevno soočamo s številnimi izzivi."

Zvezo naj bi ustanovili do 31. septembra 2020

V ustanovitvi Zveze nogometnih klubov Posavja, to naj bi ustanovili do 31. septembra naslednje leto, podpisniki vidijo priložnosti "za napredek vsakega kluba, celosten razvoj nogometa na širšem območju Posavja (enaka možnost nogometnega razvoja ne glede na kraj bivanja v Posavju), dvig kvalitete igralcev, ekip (skupne članske in srednješolske ekipe za trajnostno konkurenčnost najboljšim v državi) ter v racionalizaciji stroškov." Predvsem s skupnimi programi in skupno ekipo za "odgovorno porabo omejenih sponzorskih sredstev regije".

Do januarja podpis načrta dela

Med časovniki cilji izpostavljajo 31. januar 2020, ko morajo sodelujoči klubi podpisati načrt dela za leto 2020 z razvojem trenerjev, ženskega nogometa in prve skupne ekipe. Ob tem do konca junija naslednje leto napovedujejo vzpostavitev smernic za pripravo statuta in organizacijske sheme Zvzee nogometnih klubov Posavja, do 31. decembra pa nato ustanovitev in zapolnitev organov Zveze nogometnih klubov Posavja in začetek delovanja omenjene zveze.

Gramc (NK Brežice 1919): "Zaradi naše številčnosti nas bodo težko spregledali"

"NK Brežice so v fazi nastopanja, ki zahteva prehod iz popolnega amaterizma vsaj v delni profesionalizem, tako z vidika nastopanja članov v 2. slovenski nogometni ligi in z vidika številčnosti nogometne šole. Soočamo se s težavo pri tem prehodu, zato vidimo v združitvi pod Združeno Posavje veliko priložnost, da s skupnimi močmi naredimo premik, z vidika do pristopa občinam, do pristopa do sponzorjem. Zaradi naše številčnosti nas bodo težko spregledali," je ob tem povedal Peter Gramc, poslovni direktor NK Brežice 1919.

Močnik (MNZ Celje): "Zelo je pomembno, da se klubi združujejo s tako velikim klubom"

"Veseli me dejstvo o združevanju v Združeno Posavje, kar je nekako edino pravilna pot za naše manjše klube. Zelo je pomembno, da se klubi združujejo s tako velikim klubom, kot je Brežice 1919 s stoletno tradicijo. Tudi v drugih klubih je postala praksa po združevanju. V naši medobčinski nogometni zvezi so se sicer združevali po dva kluba, tu imamo primer šestih klubov in je še odprto. To je zelo pohvalna gesta," je ob tem povedal Vlado Močnik, predsednik Medobčinske nogometne zveze Celje

(bš, ep)

krško
nogomet
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi