Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
03.11.2020
08:39
Badminton klub Pišece
Foto: Badminton klub Pišece
Badminton klub Pišece bo januarja 2022 dopolnil 20 let. Želja kluba, v katerem se počasi že pripravljajo na obeležitev jubileja, je tudi uvrstitev v 1. slovensko badmintonsko ligo.

Junija 2021 v Pišecah načrtujejo badmintonski spektakel treh držav

PIŠECE Po besedah predsednika Badminton kluba Pišece Tadeja Škofa si želijo v tekmovalnem smislu kot ekipa zmagati v 2. slovenski badmintonski ligi, kjer trenutno vodijo (decembra so načrtovani odločilni dvoboji), in se na ta način uvrstiti v 1. ligo, kar bi bila po njegovem nadgradnja 20-letnega dela v klubu in lepa popotnica za naprej. Prvo večjo obeležitev ob 20-letnem jubileju bi radi izpeljali že junija naslednje leto, in sicer v Pišecah, kjer se je vse začelo. V načrtih imajo športno-zabavni dogodek, badmintonski spektakel treh držav in večerno zabavo z živo glasbo. V ta namen v zimskem času načrtujejo dražbo rekvizitov različnih športnikov, organizirali bodo tudi mladinske turnirje. "Z obeležitvijo 20. obletnice želimo dokazati, da se lahko tudi kraj s 1200 prebivalci kosa z drugimi v Sloveniji," poudarja in izpostavlja dobro sodelovanje z OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, ki jim že vrsto let nudi prostor za redne treninge, in Občino Brežice.

Članska ekipa Badminton kluba Pišece

Članska ekipa BK Pišece, ki jo vodi kapetan Toni Hotko, zanjo pa igrajo še Matija Hranilović, Petra Oreč, Andrea Kralj, Urša Trbežnik, David Ilinčič, Dejan Mikuš, Domen Rožman, Gregor Stermecki, Borna Vadelj in Maja Sušin Donevski, je prišla na tako raven, da lahko nastopa praktično na vsakem visoko rekreativnem turnirju, pa tudi na državnem prvenstvu. Še posebej Hotko je lahko konkurenčen vsakemu igralcu, s klubskim kolegom Hrvatom Matijo Hranilovićem sta trenutno med desetimi dvojicami v Sloveniji, zatrjuje Škof.

Razvoj mladih športnikov

V klubu trenira kar lepo število otrok, med njimi so tudi nekateri, ki so jih nameravali vpeljati v tekmovalni sistem, pa jim je epidemija zdaj to preprečila. Veliko zaslug za razvoj mladih v klubu ima aktivna članica in bivša igralka Maja Sušin Donevski. Badminton klub Pišece poleg tekmovanj v badmintonu organizira tudi vsakoletni kolesarski maraton od Pišec do Kumrovca in nazaj, ki poteka ob prazniku KS Pišece, letos pa so prvič pripravili tudi slovenski večer na hrvaškem otoku Murter ter se redno vključujejo v akcije tako v domačem kot tudi širšem području.

Treningi potekajo okrnjeno

Ker trenutni treningi potekajo okrnjeno, so se odločili, da bodo svojo kondicijo ohranjali v bližnjih hribih oziroma na pobočjih Orlice. In ker so na področju Špička, na najvišjem vrhu občine Brežice opazili vse več odpadkov, so se odločili za akcijo ter so na področju Špička obesili več tabel, na katerem obveščajo pohodnike, naj poskrbijo za svoje odpadke.

(Badminton klub Pišece, bš, eP)

brežice
badminton klub pišece
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja