Skip to main content
V Posavju 5.2° C Četrtek, 25. 2024
21.10.2019
08:27
V 6. krogu 1. B rokometne lige so Krčani doživeli še drugi poraz, v Šmartnem so izgubili tudi Brežičani, Radečani so doma premagali Škofljico. In kako so igrale naše ladje?

6. KROG 1. B LIGE

Krčani še drugič poraženi

Krčani so na gostovanju v Črnomlju izgubili z rezultatom 30:26 (14:11), pri zelenih je šest zadetkov dosegel Romih, enega manj Rantah. S tem porazom so padli na 5. mesto drugoligaške lestvice, zdaj čakajo na drugo novembrsko soboto in domačo tekmo s Šmartnim.

Brežičani izgubili v Šmartnem, Radečani bolj uspešni

Pri njih so to soboto gostovali Brežičani in izgubili z 32:30 (17:16). Najbolj razpoložen je bil Kučič z devetimi zadetki, Koprivc jih je zbral 6, Baznik pet. So bili pa zato bolj uspešni Radečani, ki so v domači dvorani s 30:29 (20:15) premagali Škofljico. V radeški ekipi je bil s 13 zadetki najbolj razpoložen Marušič.

7. KROG 1. LIGE

Ribničani slavili v Dobovi

V derbiju 7. kroga 1. slovenske rokometne lige je v soboto v Dobovi domačinom zmanjkalo nekaj sreče in uspešnosti v derbiju proti Ribnici. Prvi polčas se je končal z rezultatom 13:16, srečanje se je končalo z zmago Ribnice in rezultatom 26:33. Pri domačih so trije zabeležili pet zadetkov - Sintič, Markušić in Lončar, pri Ribničanih jih je deset nasul Nosan.

Kje so naše ladje?

In kje so posavski rokometni "gastrbajterji"? Domen Sikošek Pelko je petem krogu skupinske dela Lige prvakov z Vardarjem izgubil v Veszpremu, a se je zato štirikrat vpisal med strelce.

V 10. krogu nemške Bundeslige sta Nejc Cehte in Urh Kastelic remizirala. Cehte je sredi tedna s svojim Hannover-Burgdorfom odigral izenačenih 29:29 proti Rhein-Neckarju in dosegel tri zadetke, Kastelic je nedeljo za točko proti Bergischerju svoji ekipi Göppingen prispeval zadetek.

V 1. slovenski rokometni ligi je Timotej Grmšek ob zmagi Gorenja Velenja proti Jeruzalem Ormožu s 37:22 (20:9) prispeval dva zadetka.

(bš)

rokomet
rokometni klub krško
brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja