Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
26.05.2022
08:54
Živa Falkner
Foto: Teniški klub Krško
V sredo so na igriščih v Krškem tenisačice odigrale preostale dvoboje prvega kroga turnirja Kostak Krško Open iz serije WTT z nagradnim skladom 15 tisoč ameriških dolarjev.

V boju za končno zmago ostajajo tri Slovenke

KRŠKO V prvem krogu je zmagala tudi prva nosilka Živa Falkner, od 7 Slovenk z začetka glavnega turnirja v boju za končno zmago tako ostajajo še tri. Prva nosilka je s 6:3, 3:6 in 7:5 premagala Čehinjo Petro Csabi. "Tekma je bila zelo napeta. Prva kola so vedno najtežja. Tekmica je res igrala dobro, jaz pa bi lahko igrala boljše. Mogoče sem čutila nekaj pritiska, igrala sem pred domačimi gledalci. Moram se znova navaditi na njih. Pomembno pa je, da sem se po zaostanku s 4:1 vrnila. Rekla sem, si da se moram boriti za vsako točko. To se mi je obrestovalo," je povedala Živa Falkner.

"Če ne grejo udarci, grejo pa noge in srce."

Kot je nadaljevala, "če ne grejo udarci, grejo pa noge in srce. Všeč mi je, da sem se znala spopasti s tem pritiskom domačih navijačev in pritiskom prve nosilke. Tu sem želela tudi stestirati ali sem pripravljena na takšen pritisk. Tudi zaradi tega igram tu v Krškem. Seveda pa moram izpostaviti, da je družina Falkner iz Krškega, tako da mi res veliko pomeni, da sem lahko igrala pred svojo družino. Upam, da bom lahko igrala do nedelje."

V drugem kolu od Slovenk Živa Falkner, Lara Smejkal in Kristina Novak

V sredo je v prvem kolu zaigrala tudi Maja Makorič, Srbkinja Jana Bojović je bila boljša s 6:3 in 6:3. Zadnja dva tedna sem bila poškodovana, tako da priprave na turnir niso bile najboljše. Vseeno sem se dobro borila. V prvem nizu sem vodila s 3:1, nato pa sem začela malce hiteti. Če bi bila malce bolj potrpežljiva bi lahko tudi zmagala. V kvalifikacijah sem igrala malce boljše, zdaj pa je bilo, kar je bilo,“ je po dvoboju dejala Maja Makorič., ki je v izpadla tudi v drugem kolu dvojic v paru s Kristino Novak. V igri dvojic se je v polfinale prav po zmagi nad slovensko dvojico uvrstila Manca Pislak. Pislakova igra v paru s Čehinjo Aneto Kucmovo. Poleg Falknerjeve bosta v drugem kolu med posameznicami igrali še mladinka Lara Smejkal in Kristina Novak.

tenis
krško
teniški klub krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja