Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
10.05.2022
10:38
U21, kvalifikacije za svetovno prvenstvo v speedwayu
Foto: Sašo Ključarič / Photospeed.si
V soboto so člani AMD Krško na stadionu Matije Gubca organizirali dirko mladincev do 21 let, kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Najboljši štirje z dirke so si zagotovili mesto med svetovno elito.

U21: Kvalifikacije za svetovno prvenstvo

KRŠKO Slovenske barve sta z licencama AMZS zastopala Anže Grmek in Miran Praznik, član domačega AMD Krško. Na dirki je bilo blizu 1.000 gledalcev, kar je upoštevajoč nestabilno vremensko napoved na ta dan, velik uspeh za organizatorje.

Opravljen izpit nove proge

Komentarji glede dobro pripravljene nove proge se širijo tako s strani voznikov ter tujih in domačih funkcionarjev, kot tudi s strani prisotnih gledalcev. Steza je za razliko od stare omogočala veliko zanimivih prehitevanj. Po 16 letih je na eni dirki kar dvakrat padel stari rekord steze Mateja Žagarja: prvič v 5. vožnji - Petr Chlupac (Češka) in drugič v 20. vožnji, s strani zmagovalca dirke, Latvijca Francisa Gustsa. Ob omenjenima sta si uvrstitev naprej zagotovila še Poljak Mateusz Swidnicki in Danec Jonas Knudsen. Oba Slovenca sta ob glasni podpori navijačev nastopila solidno – Grmek je z 8 osvojenimi točkami zasedel 10., Praznik pa s 5 točkami 11. mesto.

Zapisano potrjuje, da je bila konstrukcija in izvedba nove proge odlična! "Z veseljem lahko torej pričakujemo vse naslednje dirke, ki bodo korak naprej v primerjavi s prejšnjim stanjem," dodajajo v Krškem.

Fotogalerija (Foto: Sašo Ključarič / Photospeed.si):

Pričakujemo nove rekorde in še več emocij!

AMD Krško ima v letošnji sezoni v načrtu še 4 dirke. Naslednja predstavlja tudi vrhunec motošport sezone v Sloveniji, saj gre za finale kvalifikacij za evropsko prvenstvo – t.i. SEC Challenge, ki bo na sporedu 18. junija, ko pričakujejo veliko število gledalcev in nove rekorde steze.

"AMD Krško se zahvaljuje voznikom, gledalcem, FIM žiriji, sponzorjem ter svojim funkcionarjem, katerih prostovoljno delo je sploh omogočilo izvedbo sobotne dirke. O siceršnjem dogajanju v vezi z AMD Krško; rezultati dirk, zgodovino kluba, spletno trgovino in ostalem obiščite njihovo novo spletno stran speedwaykrsko.si," pravijo v sporočilu.

(AMD Krško, eP)

speedway
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice