Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
16.07.2019
12:13
Grafika: ePosavje
V novoustanovljenem klubu NK Posavje Krško so se odločili za spletno peticijo, ki so jo naslovili z naslovom "Poziv Občini Krško, da omogoči treninge 110 otrokom ND Posavje Krško na krškem stadionu".

Spletna peticija s pozivom

KRŠKO Kot pravijo v uvodu v peticijo, "smo po petih mesecih in desetih uradnih sestankih na Občini Krško, ko smo za zaprtimi vrati želeli doseči skupen dogovor za javno dobro vseh mladih nogometašev v Krškem, smo prejeli uradni dopis župana, da 110 mladih nogometašev še vedno ne sme trenirati v Krškem. In to ne glede na to, da so igrišča stadiona v Krškem pol-prazna in da je Občina Krško prejela uradni dopis podpore naši uporabi stadiona s strani NZS ter Fundacije za šport, ki sta bila velika vlagatelja v kompleks igrišč stadiona v Krškem."

"Občina ne spoštuje nadvse uspešnega 15-letnega dela 24-ih domačih trenerjev"

"Občina Krško bi morala delovati v javno dobro, a je namesto športne odločitve prevladal političen interes, ki nima mesta v športu. Občina s svojo odločitvijo ne priznava svobodne in demokratične izbire staršev 110-ih nogometašev, ki so svoje otroke vpisali v nov krški nogometni klub, ter ne spoštuje nadvse uspešnega 15-letnega dela, 24-ih domačih trenerjev. Občina Krško grobo krški tako ustavno načelo enakosti vsakogar pred zakonom (tudi nogometnih klubov) kot pravico enakopravne rabe javnih športnih površin za vsakogar pod enakimi pogoji (70. člen zakona o športu)," dodajajo v peticiji.

"Peticija je najbolj vljudna gesta kolektivne akcije"

Kakor še pravijo, so se za peticijo so se odločili, "ker je najbolj vljudna gesta kolektivne akcije in ker verjamemo, da lahko na ta način prepričamo Občino Krško v ponovni razmislek." Kot še pišejo, "Občino Krško pozivamo, da ne podleže zgolj političnim pritiskom, ampak da prevladata razum in javni interes. Vse kar si želimo je, da bodo imeli vsi mladi nogometaši enake pogoje za treninge – ne glede na klub, v katerem vadijo. In prepričani smo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Zato šteje vsak glas - potrebujemo vaš podpis PROTI diskriminaciji in ZA enake pogoje."

(bš)

krško
nogomet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja