Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
12.08.2020
12:28
Nova sezona v 1. ligi
Foto: arhiv ePosavje.com
S 5. septembrom se začenja nova rokometna sezona, v prvem septembrskem vikendu začenjajo prvoligaši, teden dni za njimi pa še rokometaši v 1. B ligi. In že takoj posavski derbi!

Septembra začetek nove rokometne sezone

5. septembra prvoligaši, teden dni za njimi še v 1. B ligi

Nova rokometna sezona se bo začela v septembru, v prvem vikendu bodo začeli prvoligaši, teden dni pozneje pa še v 1. B rokometni ligi. Dobovčani bodo sezono v 1. ligi začeli z gostovanjem v Ormožu, v 2. krogu jih čaka prva domača tekma proti Ribnici.

V 1. B ligi že v prvem krogu posavski derbi

Teden dni za prvoligaši bodo s sezono začeli tudi v 1. B rokometni ligi. In tokrat znova s tremi posavskimi ekipami. In da bi bil začetek prvenstva popoln, že takoj s posavskim derbijem. V prvem krogu bodo Sevničani gostili Brežičane, Krčani odhajajo na gostovanje v Črnomelj. Brežičani bodo prvo domačo tekmo odigrali v naslednjem krogu proti Mokercu, Krčani pa proti Škofljici.

In kdaj bodo ostali posavski derbiji?

Prvi posavski derbi med Sevničani in Krčani bo predvidoma že 26. septembra v 3. krogu prvenstva v Sevnici, med Krčani in Brežičani pa predvidoma v 6. krogu 17. oktobra v Krškem.

Živahno dogajanje na rokometni tržnici

V poletnem času je bilo na posavski rokometni tržnici kar živahno dogajanje. Poročali smo že, da je Uroš Šerbec prevzel vodenje avstrijskega prvoligaša in da Gorazd Škof ostaja v Nemčiji.

"Remont" v Krškem

Krški rokometaši so v četrtek, 6. avgusta, začeli s pripravami na novo sezono. Ekipi so se pridružili srednji zunanji Dejan Lipej, levi zunanji Tomaž Grobelnik, vratar Nejc Vencelj in desni zunanji Blaž Rojc. Na seznamu igralcev za novo sezono ne boste našli Jureta Blaževiča, Patrika Glaserja, Gašperja Dularja, Andraža Dragana, Dejana Volka in Alena Zoriča. Ekipo bosta še najprej vodila Ale Kukavica in Goran Brečko.

Pri Zormanu v Trimu poleg Dularja še Imperl

Nekdanji član Krškega Gašper Dular se je preselil v trebanjski Trimo, kjer je strokovni štab glavnega trenerja Uroša Zormana okrepil trener vratarjev David Imperl. Dolgoletni slovenski članski reprezentant pravi, "povabilu Uroša Zormana in vodstva kluba z veseljem odzval in v Trimo se vračam po kar nekaj letih, kjer sem preživel lep del vratarske kariere. Ekipo večinoma poznam, predvsem vratarje, saj sem z nekaterimi že delal. Fantom in vodstvu ob tem želim veliko uspeha, potrpežljivosti in predanosti."

Dobovčani ostali brez Lončarja in Florjančiča

Dobovski rokometaši trenirajo od 27. julija, pred novo sezono so ostali brez Luke Florjančiča (vrnil se v trebanjski Trimo) in Vladana Lončarja (odšel v Gorenje Velenje), med drugimi pa so v svoje vrste pripeljali občasnega reprezentanta BiH Deana Šešića (na posoji iz Trebnjega).

(bš)

rokomet
rokometni klub krško
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja