Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
01.06.2022
10:45
Tenis Čatež, prvi krog
Foto: arhiv ePosavje
V prvem krogu ženskega mednarodnega teniškega turnirja v Termah Čatež z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev v prvem krogu ni bilo brez presenečenj.

V prvem krogu brez presenečenj

BREŽICE V sredo so v Termah Čatež s tekmami prvega kroga začeli glavni turnir mednarodnega teniškega turnirja Terme Čatež Open. Prva nosilka, na 530. mestu lestvice WTA, Madžarka Vanda Lukacs, je v osmino finala napredovala po zmagi s kvalifikantko Glanzerjevo s 6:2 in 6:1, po treh nizih (6:7, 6:1 in 6:2) je po zmagi nad Slovenko Pio Mario Rebec v naslednji krog napredovala tudi druga nosilka, Italijanka Federica Arcidiacono. 

Kako so igrale Slovenke?

TOREK Od Slovenk sta se v prvem krogu poslovili Brina Šulin (z rezultatom 6:1, 6:2 je bila od nje boljša peta nosilka, Švicarka Bojana Klincov) in Manca Pislak (z dvakrat po 6:1 jo je premagala Čehinja Ivana Sebestova).

SREDA Ob 10. uri bosta na igrišče stopili še drugi dve slovenski predstavnici v 1. krogu turnirja. Lara Smejkal bo zaigrala proti tretji nosilki Madžarki Adrieen Nagy, finalistka turnirja v Krškem Kristina Novak bo igrala proti Vivian Wolff. Američanka je v Krškem izpadla v 1. krogu.

Krčanka v kvalifikacijah turnirja na Čatežu

V kvalifikacijah so sicer izpadle še preostale slovenske predstavnice, tudi Krčanka Karin Dirnbek, od katere je bila s 6:2 in 6:0 boljša Italijanka Elisa Cesarina Vincenti.

tenis
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja