Skip to main content
Torek, 16. april 2024
25.09.2020
12:15
Foto: arhiv ePosavje
V soboto bo v Krškem na sporedu prva in edina letošnja speedway dirka za državno prvenstvo posameznikov. Od 1992 do danes je naslov prvaka osvojilo pet voznikov, tudi dva Krčana. Je čas za tretjega?

Speedway državno prvenstvo posameznikov 2020

Krško, 26. september, ob 18. uri

Pred nami je letošnja prva in hkrati edina speedway dirka, ki bo okronala novega državnega prvaka Slovenije. Zaradi trenutnih COVID-19 razmer smo po smernicah NIJZ pripravili poseben sistem rezervacije ter nakupa kart za dirko in le-teh zelo hitro zmanjkuje.

Vsak lahko karte rezervira preko e-mail naslova amd.krsko@siol.net. Ob rezervaciji nam javite število ter imena in priimke vseh koristnikov kart z dodatnim podatkom rezervacije števila uradnih programov za dirko. Cena vstopnice za glavno tribuno je 12 evrov, cena uradnega programa je 2 evra. Vstopnic za stojišče ter otroških kart tokrat ne bomo prodajali.

Skupaj lahko sedite le člani skupnega gospodinjstva ali ožji družinski člani, zato vas prosimo, da to upoštevate in le na takšen način delate skupno rezervarcijo. V prodajo bomo zaradi zagotavljanja varnostne razdalje dali vnaprej določene vrste na tribuni, in sicer vse sode številke vrst od 2. spredaj do zadnje 10. vrste. Ob rezervaciji lahko dopišete tudi preferenčno številko vrste, številko sedeža pa vam bomo glede na zasedenost določili mi.

Ob potrditvi rezervacije z naše strani (povratno preko e-maila) boste prejeli TRR podatke za spletno plačilo. Po prejetju denarja vam bomo lahko ob vnaprej določenih terminih v pisarni AMD Krško predali vstopnice in račun za plačilo, uradni program pa boste ob predložitvi vstopnice prejeli na dan dirke ob vstopu na stadion.

Naslednje termine za prevzem vstopnic bomo javili v kratkem na Facebook strani AMD Krško. Za vsa vprašanja smo vam seveda vedno na razpolago preko emaila ali Facebook. Se vidimo na Gubcu!

AMD Krško

V soboto v Krškem edina letošnja dirka za državno prvenstvo

Doslej pet državnih prvakov, le dva iz krških garaž

KRŠKO Na Stadionu Matija Gubec v Krškem bodo v soboto pripravili edino letošnjo speedway dirko za državno prvenstvo. Dirka bo, tako kot celotna sezona, v znamenju ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 virusom. Domači organizatorji po po navodilih in smernicah Nacionalnega inštituta za javno zdravje med drugim uredili tudi poseben sistem rezervacije ter nakupa kart.

Žigante: "Pred nami je ena najtežjih dirk, ki smo jih kadarkoli organizirali"

Kot je za spletno stran AMZS povedal predsednik AMD Krško Gregor Žigante, "je pred nami ena najtežjih dirk, ki smo jih kadarkoli organizirali. Gre za ogromen finančni, miselni in časovni vložek, ki nam ga brez požrtvovalnih članov društva in zvestih sponzorjev ne bi uspelo realizirati. To delamo zaradi navijačev, naših in nasploh navijačev slovenskega speedway-a. V tej specifični situaciji bomo letos v Krškem organizirali edino dirko za državno prvenstvo, ki bo na koncu dala novega državnega prvaka in pri tem seveda navijamo za naše voznike, da bi naslov po dolgem času ostal v Krškem." Od leta 1992 se je med državne prvake vpisalo le pet voznikov Gregor Pintar, Krešo Omerzel, Gerhard Lekše, Matej Ferjan in Matej Žagar.

Speeday, finale SEC kvalifikacij

Kdo vse bo dirkal v Krškem?

Žagarjev nastop v sredo še ni bil potrjen

Na krškem ovalu bo v soboto zanimivo. Barve AMTK Ljubljana bosta zastopala Nick Škorja in Anže Grmek, nastop serijskega državnega prvaka Mateja Žagarja pa v sredo še ni bil potrjen. Za ST Lendavo bosta vozila dva tujca, ki sta prevzela slovensko licenco Avstrijec Peter Luttenberger in Hrvat Dario Vugrinec. Iz domačega kluba se bodo na stezo zapeljali Denis Štojs, Jernej Hriberšek, Miran Praznik ter lanski podprvak Matic Ivačič. Na štartni listi bo tudi nekaj atraktivnih imen iz sosednjih držav.

Ivačič pred domačo dirko: "Lahko bi pokazal boljše predstave, kot sem jih"

"A ostajamo pozitivni"

Prvi favorit Ivačič pravi, "da bo to ena najbolj neobičajnih sezon do sedaj. Svet se je čez noč spremenil in vsi smo se znašli v novi, nenavadni situaciji, na katero smo se morali prilagoditi. Tekmovalna sezona je zastala in zato nam dirk v letošnjem letu močno primanjkuje. Sezona je skrajšana na dobre tri mesece in v tem času moram priznati, da bi lahko pokazal boljše predstave, kot sem jih. Vendar ostajamo pozitivni, saj če smo zdravi, si lahko zastavljamo višje cilje."

(eP)

speedway
krško

Pridružite se nam