Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.09.2019
21:01
Grafika: ePosavje
Na stadionu Matije Gubca bo v soboto potekala tradicionalna speedway dirka za Zlati znak Občine Krško. Že vrsto let pa se ob tej dirki tekmovalci potegujejo tudi za pokal legende krškega speedwaya.

V soboto dirka za Zlati znak Občine Krško in Pokal Franca Babiča

KRŠKO Na stadionu Matije Gubca se bodo v soboto vozniki pomerili na že 37. dirki za Zlati znak Občine Krško in pokal Franca Babiča.

"Dirka bo zanimiva, stezo smo še dodatno urejali"

Gregor Žigante iz AMD Krško pove, da »kot vsako leto, tudi letos držimo to tradicijo, da imamo dobre in čim boljše voznike svetovnega ranga. "Dirka bo zanimiva in glede na to, da smo tudi stezo urejali, bo omogočala veliko prehitevanj in bodo imeli kaj videti."

Gostili bodo voznike iz 12 držav

V Krškem bodo gostili voznike iz 12 držav. "Vozijo vsi trije naši vozniki – Hriberšek, Štojs in Ivačič, ki je paradni konj našega društva. Vse skupaj bo spremljal tudi spremljevalni program, tržnico dobrot in koncertom po dirki ter predstavitvijo Slovenske vojske na parkirišču pred stadionom," dodaja Žigante.

Žigante: "V klubu imamo tri aktualne voznike in dva v treningu"

Speedway je v Krškem sicer še vedno eden bolj prepoznavnih športov, čeprav je njegova popularnost pred leti nekoliko upadla. "Z vozniki se še kar borimo. Imamo tri aktualne voznike, ki redno vozijo in dva, ki trenirata. Pojavljajo se še mladi zadaj in jim poskušamo nuditi podporo v čim večji in čim boljši obliki. Mislim, da počasi vendarle napredujemo," še pove Žigante.

Ansat TV

krško
speedway

Pridružite se nam

Novice iz Posavja