Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
04.11.2019
13:41
Grafika: ePosavje
V nedeljo so organizatorji serije Speedway GrandPrix razkrili deset prizorišč, na katerih bodo najboljši speedwayisti sveta vozili v sezoni 2020. Krškega žal ni med desetimi prizorišči.

Sezona 2020 se bo začela in končala na Poljskem

Letos brez dirke v Krškem

Sezona se bo 16. maja začela v Varšavi na Poljskem, nadaljevala 14 dni pozneje v Teterowu v Nemčiji, prva junijska dirka bo 13. v mesecu v Pragi (Češka), julija pa bosta dve dirki. Prva bo 18. julija v Cardiffu, druga pa 25. julija v švedskem Hallstaviku.

Avgusta bodo tri dirke

Avgusta bodo nato tri dirke, 1. avgusta v Wroclawu na Poljskem, druga 15. avgusta v Manilli (Švedska), prvič sploh v zgodovini dirk Speedway GrandPrix pa 29. avgusta v ruskem Togliattiju. Septembra bo nato še dirka v danskem Vojensu, sezona pa se bo zaključila 3. oktobra z dirko v poljskem Torunu.

"Kljub najboljšim željam se nismo uspeli dogovoriti za novo pogodbo"

"Pogoji za organizacijo dirke so se razlikovali od tistih v zadnjih nekaj letih"

Kot so v nedeljo sporočili iz AMD Krško, "smo se do konca pogajali s podjetjem BSI, ki so nosilci serije Grand Prix, vendar se kljub našim najboljšim željam nismo uspeli dogovoriti za novo pogodbo." Kakor dodajajo, so se pogoji za organizacijo dirke v naslednji sezoni razlikovali od tistih v zadnjih nekaj letih. "Ta razlika pa je bila enostavno prevelika, da bi jo lahko klub, s celotno finančno podporo, ki jo dobi iz ožjega in širšega okolja, uspel pokriti."

"Potrudili se bomo, da ponudimo kvalitetne in napete dirke"

V klubu verjamejo, da se bo nekega dne, kot se je to že zgodilo v letih 2013 in spet v 2015, svetovno prvenstvo v speedwayu vrnilo v Krško. "Do takrat pa se bomo pri AMDju maksimalno potrudili, da vam ponudimo kvalitetne in napete dirke na domačem stadionu, tudi v neGP sezoni 2020," še dodajajo.

(bš)

speedway
krško

Pridružite se nam