Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
30.04.2019
11:34
Foto: Mitja Oštrbenk / KKK Čatež
V nedeljo, 28. aprila, je na kajakašem poligonu potekalo 3. državno prvenstvo v ekstremnem slalomu. Gre za razmeroma novo disciplino, ki pa po svetu pridobiva vedno več privržencev.

Vid Oštrbenk, član Kajaka kanu kluba Čatež je letos postal državni prvak in si s tem zagotovil mesto na svetovnem mladinskem, ki bo v Krakovem in svetovnem članskem prvenstvu, ki bo v Pragi. Drugo mesto je osvojil Matic Terčelj. Tretji je bil Tine Lovrenčak. ''Za mano je naporen mesec priprav in izbirnih tekem v spustu, slalomu in ekstremnem slalomu. Z rezultati sem zelo zadovoljen. V nedeljo me čaka še izbirna v mirnih vodah v Zagrebu in potem kakšen dan počitka. Nato pa se začnejo priprave na velika tekmovanja. Cilji so visoki. Motivacija za trdo delo je tudi dobra, tako da verjamem, da lahko letos posežem visoko,'' je po tekmi dejal Vid Oštrbenk.

Ekstremni slalom Olimpijski komite bo to disciplino na olimpijskih igrah v Parizu leta 2014 uvrstil kot enega od novih športov, tako, da bo v prihodnje zanimanje za ta šport še veliko večje. Tekmovalci najprej opravili kvalifikacije, kar pomeni, da progo prevozijo čim hitreje vsak posebej. Na osnovi kvalifikacij, pa se razporedijo v skupine po 4. Prva dva in zadnja dva v eno skupino in tako naprej dva najboljše z dvema najslabšima. Proga vsebuje tudi vratica, ki pa so drugačna kot v navadnem slalomu. Določajo točno mesto prehoda in dva obrata. Ravno tako pa mora vsake tekmovalec na točno določenem mestu narediti eskimov obrat, kar pomeni da se mora obrniti v vodo in pobrati nazaj.

Mitja Oštrbenk,
KKK Čatež

brežice
kajak kanu klub čatež
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja