Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
08.09.2021
14:05
RK Krško, trener Ale Kukavica
Foto: arhiv ePosavje
V soboto se začenja nova sezona 1. B slovenske rokometne lige. Konkurenca za vstop v najvišji rang tekmovanja bo še močnejša od lanske, a v Krškem so z novimi okrepitvami nakazali smer. Do prve lige.

"Vsako tekmo bomo šli na na zmago"

KRŠKO V Rokometnem klubu Krško so pred novo sezono 1. B slovenske rokometne lige zelo optimistični. Potem, ko so se v Krško vrnili otroci krškega rokometa Marko Sintič, Patrik Glaser, Blaž Žitnik in Boris Jazbec, omenjenim štirim pa se je po igranju za Dobovo pridružil še levo krilo Alen Šibanc, je glavni trener članske ekipe Ale Kukavica s pripravami na novo sezono zelo zadovoljen. 

Na Šilčevem memorialu zasedli 3. mesto

"Na treningih smo se nekoliko bolj posvetili novim fantom, da so se hitreje privadili na novo okolje. Zmagali smo prijateljsko tekmo proti Svišu in odigrali tri tekme na Šilčevem memorialu, kjer smo zabeležili dve zmagi in poraz ter osvojili 3. mesto," pravi Kukavica. V načrtih so imeli tudi turnir v Bosni in Hercegovini, a so zaradi situacije z epidemijo sodelovanje odpovedali. Prejšnji teden so zaradi zdravstvenih težav odpovedali tudi prijateljski tekmi proti Rudarju in Gorenju iz Velenja.

"Cilji pred sezono so visoki"

Glavni trener Ale Kukavica še dodaja, da imajo pred novo sezono visoke cilje. "Že v prvem kolu ta vikend se bomo pomerili z ŠD Mokerc KIG, lani so na lestvici zasedli 4. mesto. Vsako tekmo bomo šli na zmago, saj je v letošnjem letu izbor kvalitetnih ekip, ki lahko kotirajo na vrh lestvice, večji kot lansko leto."

Iz 1. rokometne lige so se sicer v 1. B ligo preselili Novomeščani in Izolani, iz 2. lige pa so napredovali rokometaši RK Frankstahl Radovljica - Cerklje in RD Moškanjci - Gorišnica.

Spremembe v RK Krško pred sezono 2021/2022

Prihodi:
Marko Sintič (srednji zunanji), Patrik Glaser (srednji / levi zunanji), Blaž Žitnik (vratar), Boris Jazbec (desno krilo), Alen Šibanc (levo krilo)

Odhodi:
Nejc Vencelj, Gašper Perko, Matic Kastelic, Luka Požeg, Dejan Lipej, Nik Rantah, Domen Škalički, Toni Glogovšek in David Ban

(bš, eP)

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice