Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
21.06.2021
08:26
Sevnica, karatlon
Foto: KBV Sevnica
Športna unija Slovenije že od leta 1996 v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne dogodke.

Sevniški karatlon

SEVNICA Namen teh dogodkov je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost.

Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti

V petek 18. junija 2021 je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta Slovenija v gibanju - Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti, organiziral tradicionalni Sevniški karatlon – pozdrav poletju, športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki.

Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami Karateja. Športno rekreativnega srečanja se je udeležilo večje število predšolskih otrok starih od 4 - 6 let in osnovnošolcev starih od 7 – 10 let.  "Ob zaključku karatlona je organizator KBV Sevnica vsem udeležencem za uspešno premagane ovire podelil diplome," so še sporočili iz Kluba borilnih veščin Sevnica.

Fotogalerija (Foto: Klub borilnih veščin Sevnica):

Klub borilnih veščin Sevnica

sevnica
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja