Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
20.09.2021
09:07
Fight club Shony
Foto: Fight club Shony
Za brežiškimi karateistkami, članicami Fight cluba Shony, je še en uspešen vikend. Brežičanke so nastopile v Kranju in Istanbulu (Turčija).

Za brežiškimi karateistkami je uspešen vikend

BREŽICE Članice Fight Cluba Shony, kandidatke za nastop na evropskem prvenstvu 2022, so v soboto, 18. septembra, nastopile na zadnji Pokalni tekmi Karate zveze Slovenije v Kranju, Ela Petan pa je s 5 člansko zasedbo Slovenije nastopila na svetovnem pokalu v Istanbulu.

Tjaša, Saša in Ana v Kranju

Tjaša in Saša Petković ter Ana Sever so se v Kranju uvrstila v veliko finale, kjer so osvojile eno zlato medaljo in dve srebrni medalji. Zlato je v kategoriji mlajših kadetinj do 50kg osvojila Tjaša Petković, srebrni sta bili Saš Petković v kategoriji kadetinj nad 54kg in Ana Sever v kategoriji mladink nad 59kg.

Ela v Istanbulu

Ela Petan je tekmovanje v Kranju izpustila zaradi nastopa na 3. tekmi svetovnega pokala WKF Karate 1 Youth League 2021 v Istanbulu. Ela je začela odlično, v osmini finala s 6:2 izločila Avsar Karyo iz Turčije, v četrtfinalu pa klonila proti aktualni evropski viceprvakinji, Panchukovi iz Ukrajine. Slednja je polfinalu izgubila z Vlasakovo, vodilno na svetovni rang lestvici, zato možnosti repasaža za bron ni bilo.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

"Čestitke za nastope in osvojena odličja"

"Vsem dekletom gredo iskrene čestitke za njihove nastope in osvojena odličja. Vsem, ki našim športnikom omogočajo nastopanje na tekmovanjih najvišjega ranga, kjer vsak nastop predstavlja neprecenljivo izkušnjo, kar je zagotovo temeljni pogoj njihovega razvoja, se iskreno zahvaljujemo," pravijo v Fight clubu Shony.

(eP)

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam