Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
12.04.2022
17:41
Grega Podlesnik, Pokljuka
Foto: arhiv KD Tanin Sevnica
Minuli vikend so se sevniški kolesarji udeležili dveh uvodnih dirk za mlajše kategorije v Sloveniji.

Sobota

V soboto je na Ptuju en teden po prvotnem terminu potekala mednarodna dirka Pokal Poli, ki je štela tudi za točkovanje v Pokalu Pogi. Kljub temu, da organizatorjem vreme ni bilo najbolj naklonjeno, se je dirke udeležilo preko 300 kolesarjev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Srbije.

V kategorij starejših mladink je Katarina Jančič osvojila 2. mesto, v kategoriji starejših mladincev je Grega Podlesnik končal na 6. mestu, 10. mesto je zasedel Leon Klopčič in 23. mesto Klemen Jančič. V kategoriji dečkov B je 19. mesto osvojil Bor Rajner, v kategoriji dečkov A pa je Grega Muhič končal na 27. mestu, Maj Repovž na 35. mestu in Vik Starič mesto za njim.

Nedelja

V nedeljo je Pogi Team v okolici Kamnika gostil novo dirko v letošnjem koledarju. Na Pokalu Kamnika in VN Zavarovalnice Generali so se pomerili starejši in mlajši mladinci, starejše mladinke ter članice. Zanimiva in razgibana trasa z makadamskim odsekom je poskrbela za dinamično krožno dirko z dolžino kroga 14,5 kilometra in 214 višinskimi metri na krog. Od starta v Tunjicah se proga slaba dva kilometra vzpenja proti Vrhovju, nato je sledil tehničen spust proti Cerkljanski Dobravi, krog se je nadaljeval mimo Komendske Dobrave - Podboršta - Gmajnice in Mlake. Od Mlake proti Tunjicam so se kolesarji pomerili na 2,5 km dolgem makadamskem odseku, v zadnjem kilometru jih je čakal še zadnji vzpon nazaj proti cilju v Tunjicah.

Katarina Jančič je v kategorij starejših mladink končala na 3. mestu, med starejšimi mladinci se je Grega Podlesnik s tretjim mestom uvrstil na stopničke, Leon Klopčič je končal kot osmi, 21. mesto je zasedel Klemen Jančič in mesto za njim Maj Starič.

Grega bo vozil mladinsko dirko Pariz - Roubaix

Po dirki je selektor mladinske reprezentance izbral Grego Podlesnika za nastop na mladinski dirki Pariz - Roubaix, ki bo prihodnji teden v Franciji.

sevnica
kolesarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja