Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
23.11.2020
09:24
Teniška akademija Gospod Ficko
Foto: Teniška akademija Gospod Ficko
Teniška Akademija Gospod Ficko (GFTA) je zaključila še 2. poletno sezono, odkar je odprla vrata v posavsko-dolenjski regiji.

Zaključek poletne sezone v Teniški akademiji Gospod Ficko

SEVNICA V letošnji poletni sezoni je namreč zabeležila največji vpis novih članov v zadnjih dveh letih, kar gre med drugim pripisati tudi trenutni epidemiološki situaciji, v kateri se je znašel šport, kjer ima tenis kot nekontaktni šport na prostem zelo dobre možnosti za ohranjanje dejavnosti.

Una Grubešič v državni reprezentanci

GFTA je tudi uspel preboj novih tekmovalnih selekcij na državno raven, kjer so formirali ekipo fantov in deklic do 12 let, ki je pričela s nastopi v državni ligi pod okriljem Teniške Zveze Slovenije (TS). Prav tako je uspela pripraviti več kot 20 novih tekmovalcev, kateri bodo že v zimski sezoni nastopali pod okriljem TZS. Češnja na torti ter dokaz odličnega dela celotne ekipe trenerjev in staršev je, da so pripeljali prvo igralko v državno reprezentanco do 11 let, Uno Grubešič, ki bo zastopala našo državo na največjih mednarodnih tekmovanjih. To se je zgodilo prvič v zgodovini sevniškega tenisa ter tudi širše v regiji. Eden izmed večjih kratkoročnih tekmovalnih ciljev pa je pričetek nastopanja članske ekipe v 2. slovenski državni ligi, kjer bo Sevnica po dolgih letih zopet imela predstavnika na tem nivoju. Eden izmed ciljev je seveda preboj v 1. državno člansko ligo.

Veteranska ekipa v teniški ligi

Za še en lep ekipni teniški dosežek iz letošnje sezone pa se šteje tudi pričetek nastopanja veteranske ekipe nad 35 let v zelo močni posavsko-dolenjski ligi, kjer je Sevnica prav tako po več letih imela predstavnika na tem nivoju. Sevniški del ekipe (Gregor Ficko, Goran Škerl in Andrej Grmovšek) so združeno nastopili skupaj s člani Teniškega društva Cerklje ob Krki, opozorili nase, za naslednjo sezono pa pripravljajo okrepitev ekipe ter naskok na najvišja mesta.

Zaključek poletne sezone v Teniški akademiji Gospod Ficko

Gospod Ficko igra tenis v Brežicah

Lep dosežek pa je GFTA dosegla tudi na »teniškem opismenjevanju« v celotni posavsko-dolenjski regiji, saj je zraven že obstoječih teniških šol v Sevnici in Trebnjem, svoja vrata odprla še v Brežicah. Skupaj s Teniškim klubom Brežice se tam namreč izvaja strokovni program Gospod Ficko igra tenis, kar je pripeljalo do teniške eksplozije v Brežicah, velik skok novih članov ter nekaj lepih tekmovalnih dosežkov najuspešnejših mladih tekmovalcev (Veritsa Yaneva, Hana Šišak Molan).

Gregor Ficko

tenis
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja