Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
23.05.2022
21:10
Zalokar, Gorenc, Šturm
Grafika: ePosavje.com
"Krčani" Marko Zalokar, Jan Gorenc in Klemen Šturm so se po zaključku 1. slovenske nogometne lige poslovili od Murske Sobote in ekipe Mure.Zalokar se seli v Maribor, Gorenc v Belgijo.

Krčani so se poslovili od Murske Sobote

KRŠKO Nekdanji člani Nogometnega kluba Krško Marko Zalokar, Jan Gorenc in Klemen Šturm so zdaj postali nekdanji član tudi kluba NK Mura iz Murske Sobote. Krčani so v sezoni 2020/2021 z Muro postali državni prvaki, pred novo sezono pa bodo igrali v novih sredinah.

Zalokar v Maribor

Že pred zadnjo tekmo v nedeljo končanega državnega prvenstva je bilo jasno, da bo vratar Marko Zalokar v novi sezoni igral v novem klubu. V soboto zvečer so iz murskosoboškega kluba sporočili, da Zalokar na tekmi proti Mariboru ne bo stal med vratnicama. Zakaj? Ker naj bi prav z Mariborčani sklenil dogovor o prestopu in igranju v novi sezoni. Ob tem dodajmo, da se naslova državnih prvakov z Mariborom veselita tudi nekdanji trener Krčanov Radovan Karanović in Gregor Sikošek.

Gorenc v Belgijo

Steber prekmurske obrambe Jan Gorenc je za Muro zbral 65 prvoligaških nastopov, 4 nastope v pokalu in 15 nastopov v Evropi, ob tem pa se je osemkrat vpisal med strelce - v prvenstvu je zbral 7 zadetkov, enega pa v evropskih nastopih Mure. Gorenc bo v novi sezoni igral v belgijskem prvoligašu KAS Eupen. "Jan se je v Fazanerijo preselil v iskanju novih minut in igralskega napredka. V Muri smo mu to omogočili, pri nas je zrasel v nogometaša, ki že trka na vrata članske reprezentance. Jan si je v Muri ustvaril ime in prestop na tuje je bil zgolj vprašanje časa. V novi sredini mu želim, da bi kazal takšne predstave, kot jih je v čarno-bejlon," je ob prestopu Gorenca v Belgijo povedal predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič.

O Šturmu: "Žal do dogovora ni prišlo"

Iz "Murske" se seli levo krilo Klemen Šturm, Muri se je pridružil pred sezono 2018/19 in v tem času v vseh tekmovanjih odigral 135 tekem, dosegel tri zadetke. "Ob izteku pogodbe mu je bilo ponujeno nadaljevanje sodelovanja, a žal do dogovora ni prišlo," so ob tem zapisali v klubu.

nogomet
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja