Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
06.06.2022
10:52
Marko Zalokar
Foto: NK Maribor
Državni prvaki, nogometaši NK Maribor, so začeli s pripravami na novo sezono. In tudi uradno potrdili prihod novega vratarja.

Marko Dida Zalokar v NK Maribor

MARIBOR Prva hobotnica krškega Bronxa Marko Zalokar je tudi uradno član NK Maribor. "Dida" je v dresu NK Krško v 1. slovenski nogometni ligi zbral 129 nastopov, od tega vseh 36 v dveh zaporednih sezonah 2015/2016 in 2016/2017. Po igranju za Muro (od dela sezone 2019/2020 naprej) je do danes v članski konkurenci zbral 13.309 minut prvoligaškega nogometa ter 8.794 minut drugoligaškega "fuzbala". Krčan bo v novi sezoni igral v dresu državnih prvakov, v dresu NK Maribor pri nekdanjem trenerju NK Krško Radovanu Karanoviću.

V Maribor prihaja kot prost igralec

Da bo Zalokar igral v dresu Maribora je postalo jasno pred zadnjim krogom lanske sezone, ko je Zalokar zavrnil igranje v dresu Mure proti Mariborčanom.  V mariborskem klubu pravijo, da Zalokar "prihaja kot prost igralec in bo zaostril konkurenco za mesto med vratnicama."

Sikošek se bo pripravam priključil po končani reprezentančni akciji

Zaradi reprezentančnih obveznosti se bo pripravam kasneje pridružil še en posavski nogometaš, Gregor Sikošek. Mariborčani so še sporočili, da ob izteku dogovora o posoji Mudrinski, Alvir in Ivanović niso več njihovi člani. 

nogomet
krško

Pridružite se nam