Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
28.02.2022
12:17
Pred pokalno tekmo RK Krško : RK Slovenj Gradec
Foto: arhiv ePosavje
Krški rokometaši po zmagi proti Škofljici že gledajo proti soboti in tekmi z Grosupljem. Glavni trener pravi, da za 1. ligo potrebujejo še nekaj dodatne moči - navijače.

"Že pred tekmo smo vedeli, da ta ne bo lahka"

KRŠKO Krški rokometaši korakajo proti tako željenem napredovanju v 1. slovensko rokometno ligo. V soboto so v gosteh premagali Škofljico, pot do novih točk ni bila tako enostavna. "Tekmo smo dobro začeli in nato zgrešili štiri priložnosti. Tako smo omogočili domači ekipi, da se vrne v igro," je po tekmi povedal trener Krčanov Ale Kukavica. "Škofljica zasluženo zaseda četrto mesto v ligi. Že pred tekmo smo vedeli, da ta ne bo lahka, saj nasprotniki proti nam igrajo neobremenjeno in hkrati nas želijo premagati. Res smo se morali potruditi, da smo točki pripeljali domov, kar pa je tudi najpomembnejše," dodaja Kukavica.

Popraviti morajo realizacijo pri strelih na gol

Ob Marku Sintiču s petimi zadetki najboljši strelec pri Krčanih Alen Šibanc je povedal, da so tekmo smo odigrali po najboljših močeh. "Ne pa tako kot sami vemo, da smo sposobni. Nihče nam ne more očitati pristopa in borbe. Konec koncev smo dve točki pripeljali v Krško. Začeli smo odlično, ko je prišlo do prelomne točke, da bi naredili razliko, nam je padla koncentracija, domačini so odgovorili s hitro igro in temu primerno se je premikal tudi rezultat. Naša morala je padla, njihova pa se je dvignila. Ekipo, ki leti na krilih dobre igre in je v polnem zagonu, pa težko zaustaviš."

"Čaka nas veliko trdega dela na poti do 1. lige"

V naslednjem krogu v Krško prihaja ekipa Grosuplja. Šibanc pravi, da so bili neugodni nasprotniki že v prvem delu. "Absolutno pričakujem, da točke ostanejo doma. Če že nismo uspeli odigrati celotne lige brez poraza, bomo na vsak način dosegli to, da krška utrdba ostane neosvojena. Najmanj kar smo kot igralci dolžni narediti zase, za trenerja, klub in zveste navijače. Vsak od igralcev lahko potrdi, da bomo na igrišču pustili srce, ki zaenkrat vsem tudi nam, ki nismo domačini, bije zeleno," je bil po novi zmagi zgovoren Šibanc, ki dodaja, da bodo morali v naslednjih tekmah popraviti realizacijo pri strelih na gol.

Točke bo potrebno priboriti na igrišču

Kukavica je pripomnil, da računajo na novi točki. "Točke bo potrebno priboriti na igrišču. Povabil bi vse, ki nas spremljajo, da se nam pridružijo v dvorani, kjer sedaj ni več omejitev in mislim, da si fantje zaslužijo še večjo podporo s tribun glede na prikazane igre v tej sezoni. V končnici potrebujemo še nekaj dodatne moči, da dosežemo željeni cilj - 1. ligo."

(eP)

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam