Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
23.03.2022
08:58
RK Krško po posavskem derbiju
Foto: arhiv ePosavje
Krčani bi lahko sezono v 1. B slovenski rokometni ligi rešili že šest krogov pred koncem, v derbiju 20. kroga z Izolo to soboto v domači dvorani. Kaj pred tekmo pravijo v krškem klubu?

Krčani bi lahko že v soboto potrdili prvo ligo

KRŠKO V 1. B slovenski rokometni ligi je do konca prvenstva še sedem krogov, krški rokometaši bi lahko vprašanje uvrstitve v 1. slovensko rokometno ligo rešili že v soboto na derbiju z Izolo. Krčani imajo po 17. krogih 32 točk, na lestvici so trdno na 1. mestu s štirimi točkami prednosti pred Krko in sedem točk pred Izolo. 

"Z zmago bi pobegnili Izolanom na devet točk"

Kot pravi trener Krčanov Ale Kukavica, bo naslednja tekma za krške rokometaše pomembna. "Z zmago proti tretji ekipi na lestvici bi pobegnili za devet točk in tako potrdili vstopnico za 1. A ligo. Mislim in verjamem, da bomo tekmo proti Izoli vzeli maksimalno resno in zavzeto," pravi Kukavica. Ob tem upa, da bodo fantje ponovili tekmo, ki so jo prikazali v Izoli in se tako veselijo prvega cilja. Srečanje sobotnih nasprotnikov se je 1. decembra v 7. krogu lige v Izoli končalo s prepričljivo zmago tokratnih gostiteljev in desetimi zadetki razlike (23:33).

RK Krško, trener Ale Kukavica

O prvem mestu se bodo pogovarjali po tekmi z Izolo

Do konca prvenstva jih čaka še 6 srečanj. Poleg tekme z Izolo bodo v domači dvorani gostili še ekipe RK Moškanjci-Gorišnica, RK Frankstahl Radovljica in RD Alples Železniki, v goste pa bodo odšli k ekipi RK Dol TKI Hrastnik. "Po tekmi se bomo pogovorili o prvem mestu, a najprej nas čaka tekma v soboto. Upamo na podporo gledalcev s tribun, da se skupaj veselimo priigranega vstopa v 1. ligo," ob tem dodaja Kukavica.

krško
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja