Skip to main content
V Posavju 9.6° C Petek, 21. februar 2020
06.11.2019
09:50
Brežiški oktober 2019, oddaja na Ansat TV
Grafika: Ansat TV
Občina Brežice 28. oktobra obeležuje svoj občinski praznik, ki zaznamuje ves oktobrski utrip. Praznovanja vrhunec dosežejo na predvečer občinskega praznika.

Brežiški oktober 2019

BREŽICE Na predvečer občinskega praznika nameč že tradicionalno pripravijo slavnostno sejo občinskega sveta, na kateri se poklonijo zaslužnim občanom. V Dobovi letos obeležujejo 200-letnico šolstva v kraju. Pri tamkajšnji osnovni šoli so v sklopu občinskega praznika ob tem odkrili doprsni kip akademika in jezikoslovca dr. Jožeta Toporišiča, po katerem šola od leta 2015 tudi nosi ime. Prav tako so v Brežicah gostili 28. Forum odličnosti in mojstrstva.

Oddaja na Ansat TV

Odkar v objektu nogometnega stadiona deluje Center za krepitev zdravja, so zdaj simbolično namenu predali še dodatne prostore, ki so bili vključeni v drugo fazo projekta.  Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja so v brežiški enoti Ozare pripravili dan odprtih vrat s kulturnim programom in razstavo izdelkov. Ob jubileju Doma upokojencev Brežice so pripravili slovesnost in na njej predstavili delovanje doma, v katerem prebiva 156 stanovalcev. Več v pregledu letošnjega Brežiškega oktobra.

Ansat TV

brežice
video
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi