Skip to main content
V Posavju 16.1° C Ponedeljek, 6. julij 2020
09.10.2019
12:49
Grafika: Ansat TV
Ob Evropskem tednu mobilnosti so v Posavju pripravili več različnih dogodkov. V Brežicah so namenu predali sistem za izposojo koles Bržkolo, v Krškem so med drugim pripravili dan brez avtomobila.

Evropski teden mobilnosti v Posavju

Bržkolo

V Brežicah so v sklopu Evropskega tedna mobilnosti tudi uradno namenu predali sistem izposoje koles Bržkolo, ki omogoča brezplačno izposojo koles na šestih izposojevalnicah v mestu. Za projekt izposoje koles je občina namenila 217.000 evrov, od tega je pridobila 133.000 evrov s strani Evropske unije in Republike Slovenije preko razpisa za trajnostno mobilnost na Ministrstvu za infrastrukturo.

Krčan

V okviru Evropskega tedna mobilnosti so tudi v Krškem – na parkirišču zdravstvenega doma – namenu predali eno od petih novih postaj za brezplačno izposojo koles. Sistem Krčan namreč v mestu deluje že dve leti. V Krškem je bilo do sedaj na voljo skupno 15 koles, z vzpostavitvijo novih izposojevališč pa bo na razpolago dodatnih 25 koles.  Poleg izposojevališča pri zdravstvenem domu, bodo kmalu urejene še postaje pri Sparu na Vidmu, pri dvonivojskem parkirišču na Dalmatinovi ulici, na parkirišču pri gostilni Pečnik v Brestanici in pri tovarni Vipap.

Parkiraj in presedi

V Krškem na Vidmu so pričeli z izgradnjo parkirišča Park and Ride oziroma Parkiraj in presedi v neposredni bližini železniške postaje. V okviru Evropskega tedna mobilnosti se je skupina učencev Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja odpravila na sprehod do Občine Krško. Cilj projekta je medsebojno povezovanje, sprejemanje drugačnosti in predvsem opazovanje infrastrukturnih ovir na poti gibalno oviranih oseb.

Dan brez avtomobila

Ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti so po številnih mestih po Sloveniji zaprli nekatere ceste in jih prepustili pešcem in kolesarjem, največ veselja pa so si privoščili otroci iz vrtcev in osnovnih šol, ki so se lahko na teh predelih prosto gibali in likovno ustvarjali. V starem mestnem jedru Krškega so zaprli del Ceste krških žrtev.

Športofešta v Leskovcu pri Krškem

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti je Športna zveza Krško na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem pripravila festival športa – Športofešto, na kateri so se predstavila športna društva, ki delujejo v občini Krško.

Ansat TV

mobilnost
krško
brežice
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja