Skip to main content
V Posavju 31.4° C Ponedeljek, 10. avgust 2020
13.01.2020
21:15
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju decembra dogajalo na gospodarskem področju? V nadaljevanju objavljamo decembrsko oddajo Gospodarstvo v Posavju.

Gospodarstvo v Posavju, december 2019

Srečanje malih proizvajalcev iz obnovljivih virov

Družba GEN-I je v poslovnih prostorih v Krškem pripravila letno srečanje malih proizvajalcev elektrike iz obnovljivih virov. Tam so med drugim predstavili primer trajnostnega energetskega kroga, ki sta ga v sodelovanju razvila GEN-I in Metron Inštitut ter poslovne izide skupine GEN.

Nuklearna elektrarna Krško v letu 2019

V Nuklearni elektrarni Krško so bili ob koncu leta zadovoljni. Elektrarna je namreč v letu, ki ga je zaznamoval remont, ob visoki stabilnosti obratovanja konec leta dosegla in presegla načrtovanih 5,43 milijarde kilovatnih ur proizvedene električne energije.

Obisk ministra za okolje

Okoljski minister Simon Zajc je obiskal javno podjetje Infra, kjer so mu med drugim predstavili projekt sanacije odlagališča Rakovnik, ogledal pa si je tudi visokovodni razbremenilnik pri Hidroelektrarni Brežice in protipoplavne ureditve v Velikih Malencah in Krški vasi.

Sprejeli letni program gospodarskih javnih služb

Člani Občinskega sveta Občine Krško so na četrtkovi redni seji med drugim sprejeli letni program gospodarskih javnih služb in sklep o zaračunanih cenah s področja komunale.

100 let zadružništva v Sevnici

Mineva 100 let, odkar je bila v Sevnici ustanovljena splošna gospodarska zadruga. Gre za predhodnico sevniške kmečke zadruge, ki združuje 148 članov in pokriva celotno območje Posavja. Ob 100-letnici zadružništva na Sevniškem so predstavili tudi knjigo zgodovinarja Oskarja Zorana Zeliča.

Donacija krškim poklicnim gasilcem

Skoraj 280 intervencij, med katerimi je vse več tehnično zapletenih, predstavlja velik izziv tudi za visoko usposobljene in izurjene poklicne gasilce. Takšna je »statistika« posredovanj v Poklicni gasilski enoti Krško v letu 2019. In da bodo lahko pri svojem delu še bolj zaščiteni, jim je na pomoč pri nakupu nove zaščitne opreme priskočila krška območna enota Zavarovalnice Triglav.

(eP)

krško
brežice
sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja