Skip to main content
V Posavju -2.4° C Četrtek, 28. januar 2021
14.11.2019
07:10
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju oktobra dogajalo na gospodarskem področju? V nadaljevanju objavljamo oktobrsko oddajo Gospodarstvo v Posavju.

Gospodarstvo v Posavju, oktober 2019

Remont v NEK in 28. Forum odličnosti in mojstrstva v Brežicah

V Nuklearni elektrarni Krško se je po 30. gorivnem ciklu oktobra začel redni remont. V slabem mesecu dni, kolikor naj bi ta predvidoma trajal, bodo poleg zamenjave goriva in rednih vzdrževalnih del izvedli nekaj večjih tehnoloških posodobitev, ki jih lahko opravijo le med remontom. V Brežicah so gostili 28. Forum odličnosti in mojstrstva. Odgovore na temo Spodbujanje nadpovprečnosti kot ključnega gradnika odličnosti in mojstrstva so iskali na treh panelih. Prvi je bil namenjen področju vzgoje in izobraževanja, drugi področju kulture, tretjega so posvetili gospodarstvu.

Sadjarstvo

Zadnja leta so vse prej kot naklonjena sadjarstvu. Po dveh zaporednih letih pozebe je lani sledila preobilna letina, za povrh pa še nekonroliran uvoz cenenega sadja, predvsem jabolk. To je sadjarje spodbudilo k iskanju rešitev, zato so nekateri začeli zasajati nove sorte jablan. V Arnovem selu so predstavili sorto bonita, ki je bila vzgojena na Češkem.

Mestna vila

V starem mestnem jedru Krškega so nedavno odprli Mestno vilo. V staromeščanskem objektu se nahaja pet sodobno opremljenih apartmajskih stanovanj, ki so nekakšna kombinacija med klasičnim stanovanjem in hotelsko sobo. Prostori so namenjeni tako klasičnemu, predvsem pa poslovnemu turizmu.

Geološki steber Krškega z okolico

Družba Kostak je v sodelovanju z Geološkim zavodom Slovenije učencem in dijakom skozi delavnice predstavila geološki steber Krškega z okolico in model vodonosnika Krškega polja.

Ansat TV

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
video
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja