Skip to main content
V Posavju 31.1° C Četrtek, 2. julij 2020
20.09.2019
21:14
Grafika: Ansat TV
Na posavski televiziji Ansat TV so začeli s serijo mesečnih pregledov po posavskih občinah, tokrat v nadaljevanju poletni presek dogajanj in naložb v občini Brežice.

Iz naših občin - Brežice, avgust 2019

Obnova mostov čez Krko in tistega čez Savo

Krajani Podbočja po zaprtju mostu čez Krko na Brodu ubirajo obvozne poti preko Kostanjevice ali Cerkelj ob Krki, kjer se je z začetkom šolskega leta promet še povečal. Preverili smo, kako je s stanjem prav tako lesenih mostov čez Krko v občini Brežice, torej v Cerkljah in na Borštu. V Brežicah od lanskega leta poteka sanacija železnega mostu čez reko Savo. Dela se bližajo h koncu, saj bo občina 1,1 milijona evrov vreden projekt predvidoma zaključila do oktobra. Sledila bo sanacija železnega mostu čez Krko, ki je v nekoliko boljšem stanju.

Postajališča za avtodome

Med počitnicami se vse več dopustnikov odloča za potovanje z avtodomi. Posavje ti večinoma le prevozijo, a za privabitev tako tujih kot domačih turistov pa je že nekaj postajališč z ustrezno infrastrukturo. K projektu izgradnje postajališča za avtodome pristopajo tudi v Kostanjevici na Krki, preverili pa smo tudi, kako je v občinah Krško in Brežice. V Rigoncah so ob obletnici samostojnosti že tradicionalno pripravili komemoracijo ob spominu na dogodke ob osamosvajanju ter prvo žrtev osamosvojitvene vojne – Jerneja Molana.

Zdravstveno - terapevtska kolonija pri Zevnikovih

V Društvu Sonček Posavje so v sklopu svojih poletnih aktivnosti izvedli zdravstveno-terapevtsko samostojno kolonijo za mlajše člane. Na turistični kmetiji Zevnik v Brežicah je bil poudarek predvsem na hipoterapiji oz. terapiji s konji, v sklopu kolonije pa je vključeno tudi plavanje v bližnjih termah. V Brežicah je avgusta potekal četrti Mednarodni otroški pevski festival. Po treh avdicijah, na katere se je prijavilo kar 117 otrok iz petih držav, se je na njem predstavilo 60 mladih pevcev.

Ansat TV

brežice
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja