Skip to main content
V Posavju 33° C Ponedeljek, 27. junij 2022
02.03.2021
08:14
Grafika: Ansat TV
V seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah poglejmo, kaj vse se je v občini Brežice dogajalo v februarju 2021.

Iz naših občin - Brežice, februar 2021

Obnova lesenega mostu v Cerkljah ob Krki

V Cerkljah ob Krki se že veselijo novega lesenega mostu. Sredi januarja so pričeli z njegovo zamenjajo, dela dobro napredujejo, del mostu so izvajalci že odstranili, z zabijanjem lesenih pilotov v rečno dno pa so tudi začeli z zamenjavo nosilne konstrukcije.

Rebalans proračuna brežiške občine za leto 2021

Brežiški svetniki so potrdili rebalans proračuna za leto 2021.

OPPN za sončno elektrarno HE Brežice

V marcu 2020 je bila uspešno zaključena izgradnja sončne elektrarne na strehi poslovne stavbe družbe Hidroelektrarne ob spodnji Savi, sledi pa ji še izgradnja največje sončne elektrarne v Sloveniji, ki bo postavljena ob pretočni akumulaciji HE Brežice. Na seji Občinskega sveta Občine Brežice so sprejeli predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za njeno umestitev v prostor.

Nepovratna sredstva za gradnjo vrtcev Artiče in Dobova

Občina Brežice je lani začela z gradnjo vrtcev v Artičah in Dobovi v skupni vrednosti skoraj 3,9 milijona evrov. Vrtca sta zasnovana kot energetsko učinkoviti stavbi, zato se je občina prijavila in bila uspešna na javnem pozivu Eko sklada ter za vrtec v Dobovi pridobila nepovratna sredstva.

Energetska sanacija stadiona in Glasbene šole Brežice

Občina Brežice se je v lanskem letu v sklopu javno-zasebnega partnerstva lotila energetskih sanacij petnajstih javnih stavb v skupni vrednosti okoli pet milijonov evrov. Trenutno sta zaključeni stavba na nogometnem stadionu in objekt Glasbene šole Brežice.

Sprejem stanovalcev v domove za starejše

Domovi za starejše spet sprejemajo nove stanovalce. Stiska starejših in njihovih svojcev je v tem času precejšnja, kar se ponekod odraža po večjem povpraševanju po prostih posteljah. Kako je v posavskih domovih?

Tenisači znova na igriščih v Termah Čatež

V Teniški akademiji Gospod Ficko in Teniškem klubu Brežice so zadnja tri leta iz najmlajših selekcij formirali dve ekipi do 12 in 14 let, tako deklet kot fantov, ki so trenutno že sposobni tvoriti dobro ekipo tako posamično kot v dvojicah. V nacionalni panožni zvezi letos pričenjajo z nastopi ligaške ekipe do 12 in do 14 let. Obiskali smo jih na treningu v Termah Čatež.

(eP)

brežice
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja