Skip to main content
V Posavju 29.8° C Petek, 10. julij 2020
19.02.2020
07:38
Grafika: Ansat TV
V seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah poglejmo, kaj vse se je v občini Brežice dogajalo v januarju 2020.

Iz naših občin - Brežice, januar 2020

Proračun in izredna seja

V Brežicah naj bi po predlogu proračuna, o katerem bodo brežiški svetniki odločali na februarski seji, za naložbe letos namenili približno 17 milijonov evrov. Med drugim pričenjajo z aktivnostmi za širitev prostorov Zdravstvenega doma Brežice in lekarne. Župani posavskih občin so se sestali na izredni seji Sveta regije Posavje, na kateri so obravnavali osnutek Strategije prostorskega razvoja Slovenije 2050. Strinjajo se, da osnutek strategije ne prinaša nič dobrega za regijo

Srečanje z novinarji in hidroelektrarna Mokrice

Župani vseh šestih posavskih občin so v Bistrici ob Sotli pripravili tradicionalno ponovoletno srečanje z novinarji. Predstavili so najpomembnejše projekte v minulem letu in načrte za letošnje leto. Hidroelektrarna Mokrice je zadnja v verigi spodnjesavskih elektrarn. Z gradnjo bi po najboljšem možnem scenariju lahko pričeli že jeseni. V teku je namreč pridobivanje vseh potrebnih dovoljenj.

Protipožarna vrata in fotovoltaika

Podjetje Vrata Deržič iz Velikega Obreža pri Dobovi letos obeležuje 25-letnico delovanja. Poleg izdelave protipožarnih vrat se ukvarjajo še s fotovoltaiko, ki jo nadgrajujejo z vetrnimi elektrarnami, na saniranem brežiškem smetišču pa zdaj edini v Evropi gojijo pasmo govedi mini heriport.

Program zdravstvene nege in bolničar negovalec

V Brežicah si že več kot 10 let prizadevajo, da bi na Ekonomski in trgovski šoli Brežice izvajali program zdravstvene nege in program bolničar. Ministrstvo za šolstvo je končno uslišalo prošnjo.

(eP)

brežice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja