Skip to main content
V Posavju 15.6° C Ponedeljek, 25. maj 2020
13.12.2019
07:40
Grafika: Ansat TV
Na posavski televiziji Ansat TV so v seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah tokrat pogledali, kaj vse se je v občini Brežice dogajalo v decembru 2019.

Iz naših občin - Brežice, november 2019

O protipoplavni zaščiti

Brežiški občinski svet je na novembrski redni seji med drugim razpravljal o protipoplavni zaščiti, natančneje o uporabnem dovoljenju za akumulacijski bazen Hidroelektrarne Brežice in zagotavljanju poplavne varnosti objektov in naselij v občini Brežice.

Center za krepitev zdravja

V Brežicah so po enem letu, odkar v objektu nogometnega stadiona deluje Center za krepitev zdravja, simbolično namenu predali še dodatne prostore, ki so bili vključeni v drugo fazo projekta.

Povprečnine

Povprečnine še dve leti ostajajo pod 600 evri. Potem, ko je finančni minister Andrej Bertoncelj zagrozil z odstopom, če bi državni zbor podprl predlog opozicijskih strank SDS in NSi po višjih povprečninah za občine, poslanci le-tega niso sprejeli.

Participativni proračun v občini Brežice

V petek, 25. oktobra, so občani občine Brežice lahko do polnoči še oddali svoj glas za enega od 31 predlogov projektov, ki so sodelovali v glasovanju za participativni del proračuna Občine Brežice v letih 2020 in 2021, poimenovan "Moja skupnost - sodelujem!".

Asimine so letos bogato obrodile

Asimina ali indijanska banana je sadna vrsta, ki izhaja iz Severne Amerike. Plodovi, ki rastejo v šopih, so – ko dozorijo – v notranjosti rumeni, mehki in sladki, po okusu pa spominjajo na banano, mango in ananas. V Pečicah smo obiskali sadjarja Antona Baznika, ki je bil leta 2000 prvi, ki je to sicer pri nas manj znano drevo posadil v Sloveniji. Letošnja letina pa je bila še posebej bogata.

(eP)

brežice
video
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja