Skip to main content
V Posavju 30.8° C Petek, 10. julij 2020
11.11.2019
11:54
Grafika: Ansat TV
Na posavski televiziji Ansat TV so v seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah tokrat pogledali, kaj vse se je v občini Brežice dogajalo v oktobru 2019.

Iz naših občin - Brežice, oktober 2019

Brežiški podžupani, CT naprava in 200 let šolstva v Dobovi

Župan Občine Brežice je na novinarski konferenci predstavil tri podžupane. Poleg Jureta Pezdirca, ki to funkcijo opravlja že štiri leta, bosta podžupana še Mila Levec in Bogdan Palovšnik. 28. oktober je praznik Občine Brežice, ki ga vsako leto obeležijo s slavnostno sejo, na kateri se s priznanji in nagradami poklonijo zaslužnim občanom. V Splošni bolnišnici Brežice so namenu predali novo CT napravo in laboratorijsko opremo. V Dobovi letos obeležujejo 200-letnico šolstva v kraju. Pri tamkajšnji osnovni šoli so ob tem odkrili doprsni kip akademika in jezikoslovca dr. Jožeta Toporišiča, po katerem šola od leta 2015 tudi nosi ime.

Črešnjice pri Cerkljah, 40 let Doma upokojencev Brežice

V naselju Črešnjice pri Cerkljah ob Krki so začeli z ureditvijo križišča lokalnih cest in druge cestne infrastrukture. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za obrambo Republike Slovenije. Dom upokojencev Brežice letos obeležuje 40-letnico delovanja. Ob jubileju so pripravili slovesnost in na njej predstavili delovanje doma, v katerem prebiva 156 stanovalcev. 10. oktober je svetovni dan duševnega zdravja. Ob tem so v brežiški enoti Ozare pripravili dan odprtih vrat s kulturnim programom in razstavo izdelkov. Lions klub Brežice je otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice ob Tednu otroka podaril štiri televizijske sprejemnike.

Ansat TV

brežice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja