Skip to main content
V Posavju 31.1° C Četrtek, 2. julij 2020
19.09.2019
12:59
Grafika: Ansat TV
Na posavski televiziji Ansat TV so začeli s serijo mesečnih pregledov po posavskih občinah, prvi bo pregled dogajanja v občini Krško v avgustu 2019.

Iz naših občin - Krško v avgustu 2019

Na Raki je tamkajšnja krajevna skupnost v sodelovanju z lokalnimi društvi tudi letos pripravila pester program prireditev v počastitev praznika krajevne skupnosti, ki je posvečen Sv. Lovrencu in Martinu Humeku. V Koprivnici so v avgusta prav tako obeležili krajevni praznik. S 13. avgustom so na Inšpektoratu Republike Slovenije za infrastrukturo z odločbo zaprli most čez Krko na Brodu pri Podbočju za ves promet.

Obnova Cankarjeve ulice v Krškem

V Krškem so lani nadaljevali z rekonstrukcijo ulic na Vidmu – Na Resi, Papirniško, Zdolsko in Delavsko, nato pa še z obnovo Kurirske ulice med vrtcem in Zdolsko cesto ter jeseni z obnovo Cankarjeve ulice, ki se je julija zaključila. Poleti so potekala dela na Šolski ulici.

Sofinanciranje obnov fasad

V občini Krško v tem šolskem letu veljajo nove cene programov v vrtcih. V primerjavi s preteklim letom se cene zvišajo, glavni razlogi za dvig pa izhajajo iz povišanja plač javnih uslužbencev. Občina Krško je avgusta objavila javni razpis za sofinanciranje obnove mestnega jedra Krško, trga Brestanica in posameznih zgodovinskih stavb za letošnje leto. Rok za oddajo vlog je ponedeljek, 14. oktober

Ansat TV

krško
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi