Skip to main content
V Posavju 15.9° C Sreda, 25. maj 2022
01.03.2021
11:42
Iz naših občin - Krško
Grafika: ePosavje TV
V februarskem pregledu dogajanja v občini Krško tudi o osnutku pokrajinske zakonodaje, lokalnem namakalnem sistemu, novih oskrbovanih stanovanjih in smučišču na Planini.

Iz naših občin - Krško, februar 2021

Osnutek pokrajinske zakonodaje seja v Krškem

Krški občinski svetniki so razpravljali o osnutku nove pokrajinske zakonodaje. Svetniki so se strinjali z mnenjem, da Posavje mora imeti svojo pokrajino.

Občinski svet Krško sprejel osnutek odloka o namakalnih sistemih

Člani krškega občinskega sveta so prav tako sprejeli osnutek odloka o namakalnih sistemih v občini. Novela Zakona o kmetijskih zemljiščih namreč določa, da je upravljanje, vzdrževanje in delovanje lokalnih namakalnih sistemov lokalna javna služba.

Nova oskrbovana stanovanja v Krškem

V neposredni bližini krškega doma starejših občanov so končali z gradnjo stanovanjske stavbe z 29 oskrbovanimi stanovanji za občane starejše od 65 let. Stanovanja so namenjena in prilagojena starejšim, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje.

Sprejem stanovalcev v domove za starejše

Domovi za starejše spet sprejemajo nove stanovalce. Stiska starejših in njihovih svojcev je v tem času precejšnja, kar se ponekod odraža po večjem povpraševanju po prostih posteljah.

Smučišče na Planini v Podbočju

Več kot petnajst let je že, odkar na Planini v Podbočju smučišče ne obratuje več. Na to obiskovalce opominjata opustošena gostinska koča in nekaj stometrska žičnica. Bili so načrti za obuditev smučišča oz. za vzpostavitev letno-zimskega rekreacijskega centra, a se na koncu niso uresničili, želja po tem pa še vedno obstaja.

Učenci prve triade znova v šolah

Po večmesečnem pouku na daljavo so se v šole sprva vrnili vsi učenci od prvega do tretjega razreda. Poglejmo, kako je bilo na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško.

(eP)

krško
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi