Skip to main content
V Posavju 17.2° C Sreda, 12. maj 2021
27.04.2021
09:27
Iz naših občin - Krško
Grafika: ePosavje TV
V marčevskem pregledu dogajanja v občini Krško tudi o rebalansu proračuna, oskrbovanih stanovanjih in gradnji prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško.

Iz naših občin - Krško, marec 2021

Obnova Ceste krških žrtev v Krškem

Dobro leto je že minilo, odkar je stekel promet po novi krški obvoznici. S tem se je uresničila napovedana velika sprostitev v prometu, kmalu pa naj bi se uresničila tudi napovedana obnova in ureditev Ceste krških žrtev.

Izgradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško

Izgradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško dobro napreduje. Kletni prostori so gradbeno dokončani, marca pa so potekala betonska dela v pritličju objekta.

Oskrbovana stanovanja v Krškem

V Krškem so dokončali objekt z 29 novimi oskrbovanimi stanovanji, ki so jih v prejšnjem tednu tudi uradno predali v uporabo. Družba Kostak je blok zgradila v sodelovanju z občino Krško ter Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, ki je tudi polovični soinvestitor naložbe, vredne 2,7 milijona evrov. Petnajst najemniških stanovanj je odkupil stanovanjski sklad, preostalih štirinajst Občina Krško.

Zaključni račun in rebalans proračuna Občine Krško 

Občinski svet Občine Krško je na marčevski redni seji med drugim potrdil zaključni račun za preteklo leto in rebalans letošnjega proračuna.

Odprte terase lokalov

Marca so v Posavju za nekaj časa odprli terase in vrtove gostinskih lokalov. Gostinci so se dobro pripravili, nekateri so čas zaprtja izkoristili za prenovo. Poskusno obratovanje lokalov so sicer sprejeli z mešanimi občutki, saj je bil obisk močno odvisen od vremena.
 

Mobilna hišica za družino Poropatić

Petčlanski družini Poropatić je potres, ki je konec lanskega decembra prizadel območje Petrinje, uničil dom. Družina je nekaj dni bivala v avtomobilu, potem v prikolici, januarja pa so se preselili v mobilno hišico. Priskrbela jim ji je družba Kostak, njena predstavnika pa sta jih obiskala in preverila, kako so zaživeli v novem domu.

Eko dan na OŠ Leskovec pri Krškem

Četrtošolci leskovške osnovne šole so konec marca podrobneje spoznavali okolje. V sodelovanju z družbo Kostak so namreč pripravili Eko dan z aktivnostmi na temo vode in odpadkov.

(eP)

krško
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja