Skip to main content
V Posavju 19° C Četrtek, 13. avgust 2020
09.12.2019
08:56
Iz naših občin - Krško
Grafika: ePosavje TV
Na posavski televiziji Ansat TV so v seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah tokrat pogledali, kaj vse se je v občini Krško dogajalo v novembru 2019.

Iz naših občin - Krško, november 2019

Svetniki o protokolih

Občinski svet Občine Krško je na redni seji sprejel sklep o odpisu plačila dolga Ministrstvu za okolje in prostor iz naslova tožbe glede Protokola o medsebojnem sodelovanju pri umestitvi odlagališča nizko in srednjeradioaktivnih odpadkov v prostor in o zagotavljanju sredstev proračuna Republike Slovenije za sofinanciranje projektov ureditve komunalne infrastrukture na območju občine Krško. Obvoznica Krško

Krška obvoznica

Občina Krško zaključuje z naložbo v obvoznico, ki bo bistveno pripomogla k prometni razbremenitvi samega mesta, skozi katerega se pelje 8000 vozil na dan. Dober kilometer dolg krak skozi Žadovinek je namreč že dokončan.

Letno srečanje malih proizvajalcev elektrike iz obnovljivih virov

Družba GEN-I je v poslovnih prostorih v Krškem pripravila letno srečanje malih proizvajalcev elektrike iz obnovljivih virov. Tam so med drugim predstavili primer trajnostnega energetskega kroga, ki sta ga v sodelovanju razvila GEN-I in Metron Inštitut ter poslovne izide skupine GEN.

Komunalna infrastruktura Jelše Gorica

Napoved: V krajevni skupnosti Veliki Podlog je od leta 2017 potekala ureditev celostne komunalne infrastrukture v vaseh Jelše in Gorica. Z deli, ki so sicer tekla gladko in po predvidenem terminskem planu, so nedavno zaključili, ob tem pa so pripravili krajšo slovesnost.

Parkirišče P&R pri Vipapu

V Krškem nadaljujejo z izgradnjo parkirišča Park and Ride oziroma Parkiraj in presedi v neposredni bližini železniške postaje oziroma pri Vipapu.

Podjetniški inkubator Krško

Z namenom vzpodbujanja mreženja znanja, nadgradnjo kompetenc in vzpodbujanjem internacionalizacije ter tako imenovanega co-workinga je Občina Krško pristopila k rekonstrukciji objekta na naslovu Cesta krških žrtev 44 v Krškem, saj želi v njem vzpostaviti podjetniški inkubator. Trenutno se še izvajajo gradbena dela, ki bodo potekala do konca leta.

Novo reševalno vozilo v Zdravstvenem domu Krško

V Zdravstvenem domu Krško so v novembra namenu predali novo nujno reševalno vozilo in nove prostore Zdravstveno vzgojnega centra.

Braiobrainovci pri županu

Župan občine Krško je čestital odličnim osnovnošolcem Teji, Dinu in Alekseju, ki so na mednarodnem tekmovanju v hitrostnem računanju v Dubaju osvojili tri pokale.

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ dr. Mihajla Rostoharja

Na Osnovni šoli dr. Mihajla Rostoharja so ob Dnevu slovenske hrane pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Odgovoren odnos do okolja pa so povezali z dobrodelno noto.

Razstava Postelja Galerije Krško

V Galeriji Krško so nedavno odprli razstavo Postelja vizualne umetnice Nataše Skušek, ki je po temeljni izobrazbi kiparka, vendar v svojem umetniškem ustvarjanju prehaja med različnimi mediji in praksami.

(bš, eP)

krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja