Skip to main content
V Posavju 9.7° C Sreda, 28. oktober 2020
05.10.2020
08:24
Iz naših občin - Krško
Grafika: ePosavje TV
V septembrskem pregledu dogajanja v občini Krško o novi šoli dr. Mihajla Rostoharja, prvem šolskem dnevu, romski problematiki, evropskem tednu mobilnosti, festivalu Okusi Posavja in vinogradnikih.

Iz naših občin - Krško, september 2020

Nova šola dr. Mihajla Rostoharja v Krškem

Gradbena dela na izgradnji prizidka k Valvasorjevi knjižnici v starem mestnem jedru Krškega napredujejo. Septembra je bila izkopana gradbena jama, dela pa so po besedah sogovornikov potekala skladno s terminskim planom.

Prvi šolski dan na OŠ Jurija Dalmatina v Krškem

Septembra so učenci in dijaki znova sedli v šolske klopi. Bili smo na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško.

Prostorska stiska na OŠ dr. Mihajla Rostoharja

Na Osnovni šoli dr. Mihajla Rostoharja se že vrsto let soočajo s prostorsko stisko. Ker v matični stavbi ni več prostora, trije oddelki posebnega programa trenutno gostujejo v prostorih Glasbene šole Krško, a ker ima v popoldanskem času glasbena šola pouk, to ni dolgotrajna rešitev. Kmalu si obetajo ureditev hiše na Vidmu, ki bo postala dislocirana enota šole za štiri oddelke, čimprej pa si seveda želijo nove šole v starem mestnem jedru Krškega.

Seja Komisije za integracijo romske skupnosti pri Skupnosti občin Slovenije

V Krškem so pripravili 3. sejo Komisije za integracijo romske skupnosti pri Skupnosti občin Slovenije, na kateri so obravnavali varnostne, socialne in integrativne razmere na območju Posavja, Dolenjske in Bele krajine. "V zadnjem letu je zlati v krški občini izpostavljen problem varnosti, tako na poljih kot pred in v trgovskih centrih," je po seji dejala predsednica komisije Ana Nuša Somrak. Na seji so sprejeli tri sklepe.

Reševanje romske problematike v občini Krško

Kot so nam povedali sogovorniki, se je kmalu po sestanku Komisije za integracijo romske skupnosti začelo premikati v smeri reševanja nekaterih perečih vprašanj. Največ poudarka zaenkrat namenjajo kadrovskim okrepitvam na policiji in centru za socialno delo.

Nova stanovanja v občini Krško

Občinski svet Občine Krško je na redni seji med drugim potrdil osnutek stanovanjskega programa občine v obdobju med letoma 2020 in 2025. Občina ima v lasti 51 stanovanj, od tega je 40 stanovanj neprofitnih in 11 kadrovskih. Med prioritetami in cilji stanovanjske politike je predvsem trajna zagotovitev najmanj 40 neprofitnih in službenih stanovanjskih enot za oddajo v najem ter zagotovitev najmanj dvajset dodatnih stanovanjskih enot za oskrbovana stanovanja.

P+R parkirišče na Vidmu

Ob Evropskem tednu mobilnosti so na Vidmu ob železnici tudi uradno predali namenu parkirišče Park and Ride oz. Parkiraj in presedi s 135 parkirnimi mesti, dvema mestoma za polnjenje električnih avtomobilov ter tremi za tovorna vozila. Na parkirišču je tudi postaja za brezplačno izposojo koles Krčan.

Okusi Posavja

Letošnji festival Okusi Posavja bo zaradi epidemioloških razlogov potekal skozi ves september. V sredo je potekal otvoritveni dogodek s konferenco s priznanimi strokovnjaki iz Avstrije, Hrvaške in Italije. Na dogodku so predstavili tudi novo brošuro.

Postavitev klopotca

Sremiški vinogradniki so se pred začetkom trgatve zbrali ob že tradicionalnem postavljanju klopotca, ki so ga v letošnjem letu postavili deveto leto zapored. Tokrat pri članu društva v Kostanjku.

(eP)

krško
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja