Skip to main content
V Posavju 9.8° C Torek, 26. maj 2020
22.01.2020
13:47
Grafika: Ansat TV
Na posavski televiziji Ansat TV so v seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah pogledali, kaj vse se je v občini Sevnica dogajalo v decembru 2019. V nadaljevanju vabljeni k ogledu oddaje.

Iz naših občin - Sevnica, december 2019

Decembrska seja občinskega sveta

Na sevniškem gradu se je Občinski svet Občine Sevnica sestal na 12. redni seji. Svetniki so med drugim potrdili proračun za leto 2020, letna programa športa in kulture ter se seznanili s projektom premostitvenega objekta na Logu.

Obnova strehe na Tončkovem domu na Lisci

Decembra je potekala obnova strehe na Tončkovem domu na Lisci. Obnova je del celostnih ureditev Tončkovega doma in okolice, ki jih Občina Sevnica izvaja po prevzemu lastništva.

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Ob dnevu samostojnosti in enotnosti je v Kulturnem domu Krško potekala osrednja posavska slovesnost. Kot je poudaril slavnostni govornik svetnik v Državnem svetu Republike Slovenije Srečko Ocvirk, odločitev za samostojnost ni bila hipna in tudi pot do nje ni bila lahka. "A kadar delaš tisto, v kar verjameš, kljub vsem oviram dosežeš cilj."

Fitnes na prostem pri Šolskem centru Krško Sevnica

Občina Krško, Krajevna skupnost mesta Krško, Občina Radeče, Športna zveza Krško, Občina Bistrica ob Sotli in KŠTM Sevnica bodo s skupnim projektom Mar nam je za skupnost, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, vlagali v novo infrastrukturo in programe, s katerimi bodo občanom omogočili nove priložnosti za zdrav življenjski slog. Ob predstavitvi projekta so na lokaciji Šolskega centra Krško – Sevnica namenu predali nove fitnes naprave na prostem.

Ribe na šolskih krožnikih

V Posavju so letos poleti začeli s skupnim projektom Ribe na šolskih krožnikih, za katerega so pridobili nekaj več kot 185 tisoč evrov iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Osnovni cilj projekta je povečati ozaveščenost ljudi o zdravi prehrani in povečati prehrano z ribami in ribjimi izdelki.

Pregled leta 2019 v občini Sevnica

Leto 2019 je za nami, zato v nadaljevanju poglejmo, kako v občini Sevnica ocenjujejo minulo leto.

(eP)

sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja