Skip to main content
V Posavju -3.1° C Četrtek, 23. januar 2020
08.11.2019
12:55
Grafika: Ansat TV
Na posavski televiziji Ansat TV so v seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah tokrat pogledali, kaj vse se je v občini Sevnica dogajalo v oktobru 2019.

Iz naših občin - Sevnica, oktober 2019

Plinovod Sevnica, vrtci

Na oktobrski seji so sevniški svetniki med drugim sprejeli sklep, da se prične z izvajanjem ukrepov za dolgoročno vzdržno in uspešno poslovanje Javnega podjetja Plinovod Sevnica. Svetniki so dali tudi soglasje k predlaganim cenam vzgojno-varstvenih programov v vrtcih na območju občine in se seznanili s poročilom o izvajanju projekta gradnje stadiona v Sevnici.

Pokrajine in rožnati oktober

Oktobra je potekala okrogla miza na temo nove pokrajinske zakonodaje, ki bi Posavje po prvotnem predlogu priključila k Dolenjski, v novem pa združila z Zasavjem. Mnenja v Posavju so enotna – da se Posavje kot dosedanja statistična razvojna regija oblikuje kot samostojna pokrajina. Rožnati oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, ki je tako v svetu kot v Sloveniji najpogostejši rak pri ženskah. Pri nas vsako leto za tem rakom zboli 1300 žensk in do 15 moških, približno 400 žensk in do deset moških pa umre. V Zdravstvenem domu Sevnica so ob mesecu boja proti raku dojk pripravili novinarsko konferenco.

60 let Knjižnice Sevnica

Knjižnica Sevnica v letošnjem letu praznuje 60-letnico delovanja, ki jo obeležujejo s številnimi prireditvami in dejavnostmi. Poleg osrednje prireditve, ki je potekala v začetku meseca, so odprli prvo knjigobežnico v sevniški občini, pripravljajo tudi tematske razstave in različna sodelovanja s šolami in z društvi.

Ansat TV

sevnica
video
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja