Skip to main content
V Posavju 18.9° C Četrtek, 4. junij 2020
11.10.2019
08:12
Grafika: Ansat TV
V drugem septembrskem pregledu dogajanj po posavskih občinah smo pogledali v občino Sevnica. Kaj vse se je tam dogajalo v devetem mesecu letošnjega leta?

Iz naših občin - Sevnica, september 2019

Olje nekoliko drugače

Na sevniškem gradu so predstavili posebnosti in novosti evropskega projekta Olje nekoliko drugače, v katerem sodelujejo Komunala Sevnica, Kostak in Komunala Brežice.

Zakon o financiranju občin

Ministrstvo za javno upravo je na predlog občinskih združenj pripravilo spremembe in dopolnitve zakona o financiranju občin, ki predvideva formule za izračun primerne porabe in s tem višine povprečnine tako, da bo več sredstev namenjenih za plače javnih uslužbencev in manj za infrastrukturo. Na predlog zakona so se odzvali tudi posavski župani, združeni v Svetu regije Posavje.

Pokrajine

Po osnutku predloga za bodočo pokrajinsko razdelitev države, bi bila Slovenija razdeljena na 11 pokrajin, vseh šest posavskih občin bi bilo del Dolenjske pokrajine, zato so se posavski župani in poslanci sestali na seji Sveta regije Posavje, saj se s predlogom ne strinjajo in zahtevajo, da se dosedanja statistična razvojna regija Posavje oblikuje kot ena izmed pokrajin v novem predlogu o ustanovitvah pokrajin.

Center za duševno zdravje odraslih Posavje

V Sevnici je v letošnjem letu zaživel Center za duševno zdravje odraslih Posavje, ki je namenjen prebivalcem občin Sevnica, Krško, Brežice, Radeče in Kostanjevica na Krki. Delovanje centra poteka po standardih, ki vključujejo klinične poti in protokole sodelovanja, pripravljene z namenom čim lažje dostopnosti storitev za duševno zdravje in učinkovitega sodelovanja med službami v lokalnih okoljih v korist uporabnikov.

Gospod Ficko

Obiskali smo teniško šolo Gospod Ficko, kjer imajo veliko aktivnosti v sklopu svetovno priznanega programa Evolution Kids Tennis. Septembra pa se je pri njih mudila srbska in evropska teniška prvakinja, ki bo letošnjo sezono zaključila med TOP 5 igralk na evropski teniški lestvici do 14 let.

Ansat TV

sevnica
video
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja