Skip to main content
V Posavju 9.2° C Ponedeljek, 25. maj 2020
04.04.2019
14:27
Grafika: Ansat TV
Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 353, 2. april 2019

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 353

Pod do zaposlitve z ustanovitvijo podjetja

Občina Sevnica je skupaj z več partnerji pristopila k projektu Pot do zaposlitve z ustanovitvijo podjetja. Cilji so krepiti ozaveščenost osnovnošolcev o dobri praksi v podjetništvu, vzpostavitev inovativnih partnerstev, urejen bo prostor za ogled in prikaz podjetniških praks, izvedene bodo praktične delavnice za osnovnošolce in starejše, podjetniški krožek in podjetniške delavnice za osnovnošolce in javni podjetniški festival.

Kviz gasilske mladine v Krškem

Gasilska zveza Krško je v sodelovanju z gasilsko regijo Posavje gostila državni kviz za gasilsko mladino. Na tekmovanje se je na osnovi zasedbe najvišjih mest na regijskih izborih uvrstilo 111 ekip - od tega 38 iz kategorije pionirjev, 39 iz kategorije mladincev in 34 tekmovalnih trojic kategorije gasilci pripravniki. Vsebinsko je bil državni gasilski kviz mladine razdeljen na tri dele, in sicer na teoretični del, prikaz vozlov in/ali navezave gasilskega orodja ter vaja gasilske spretnosti.

Pomlad prihaja

V Kulturnem društvu Leskovec so pripravili tradicionalno prireditev Pomlad prihaja, na kateri so se ob številnih gostih predstavile vse sekcije društva. Delček poezije iz svojega pesniškega prvenca je predstavila Doroteja Jazbec, za obilo smeha pa je poskrbela dramska sekcija, ki je po scenariju in režiji Matije Gorenca pripravila skeč v več prizorih. V gosteh so imeli plesalce Glasbene šole Krško, in sicer so mladi oddelka za sodobni ples pod mentorstvom in v koreografiji Rosane Horvat izvedli izrazni ples.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja