Skip to main content
V Posavju 20.3° C Ponedeljek, 19. avgust 2019
24.04.2019
14:15
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik o delovanju Nuklearne elektrarne Krško, o požarni vaji Center za ravnanje z odpadki Sp. Stari Grad ter pripravi konservatorskega načrta v Sevnici.

Delovanje Nuklearne elektrarne Krško marec 2019

Nuklearna elektrarna Krško je v marcu proizvedla nekaj manj kot 543 tisoč MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 517 tisoč MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,3 % večja od  načrtovane, ki je bila 510 tisoč MWh. Reka Sava se je zaradi delovanja NEK v februarju segrevala povprečno za 2,8  ºC in največ za 3 ºC od dovoljenih 3 ºC. V tem mesecu so sicer uskladiščili 1,456 kubičnega metra nizko in srednje radioaktivnih odpadkov.

Požarna vaja Center za ravnanje z odpadki Sp. Stari Grad

Na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad so pripravili gasilsko vajo v primeru posredovanja ob požaru na proizvodni liniji za alternativna goriva. Na vaji so preverili stanje organiziranosti, usposobljenosti in opremljenosti gasilcev Poklicne gasilske enote Krško za posredovanje ob požaru, preizkusili so delovanje požarno-varnostnih sistemov Centra za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad v primeru izrednega dogodka, na koncu pa je sledila analiza in preverjanje stanja požarne varnosti.

Priprava konservatorskega načrta Sevnica – povabilo na delavnico

V teku je priprava konservatorskega načrta za prenovo starega mestnega jedra Sevnice. Delavnica, namenjena sodelovanju in vključevanju javnosti na temo revitalizacije starega mestnega jedra v sklopu izdelave konservatorskega načrta za prenovo starega mestnega jedra Sevnice bo v torek, 7. maja 2019, ob 17. uri v Kulturni dvorani Sevnica.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja