Skip to main content
V Posavju 20.3° C Ponedeljek, 19. avgust 2019
03.05.2019
19:26
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik o odstranitvi cestninske postaje na Drnovem, rezultatih izbora za županovo vino v Brežicah in rokometnem derbiju v Krškem.

Odstranitev cestninske postaje Drnovo

V začetku aprila je stekla obnova nekaj manj kot 8 kilometrov vozišča (v obeh smereh) na odseku dolenjske avtoceste med Dobruško vasjo in Drnovim ter priključka Drnovo, s temi deli in delovno zaporo pa so združili tudi odstranitev in preureditev območij tamkajšnjih cestninskih postaj – čelne cestninske postaje Drnovo in stranske na priključku Krško. Promet bo med obnovo posamezne polovice avtoceste urejen dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Kot so sporočili z Darsa, bodo dela v celoti zaključena predvidoma sredi junija letos. V sklopu rušitve stranske cestninske postaje Krško bo potrebna popolna zapora priključka Drnovo, ki bo tudi v celoti obnovljen. Popolna zapora je predvidena med 6. in 10. majem 2019 ter med 29. majem in 14. junijem. Obvoz bo urejen čez sosednja priključka.

Županovo vino, Brežice

V Mestni hiši Brežice so v sredo, 24. aprila, razglasili rezultate ocenjevanja vin v sklopu izbora Županovo vino za leto 2019. Letos so ocenjevali cviček PTP in beli bizeljčan PTP ter novost, »izbrano županovo vino«. Naziv županovo vino sta si z najvišjima ocenama prislužila cviček PTP, ki ga je pridelal Miran Skočaj in beli bizeljčan PTP Martine Matjašič . »Izbrano županovo vino« je pridelal Branko Varlec.

Rokomet Krško : Slovenj Gradec, 1.B SRL

Dva kroga pred koncem 1. B slovenske rokometne lige sta v Krškem in Ljubljani potekali srečanji najboljših štirih ekip z lestvice. V Krškem sta se pomerila rokometna kluba Krško in Slovenj Gradec.  Domači so srečanje slabo začeli. Krčani niso znali ustaviti razpoloženih gostov, ki so do 8. minute, ko je padel prvi domači zadetek, vodili s 5:0. Krčani so vendarle zaigrali bolje in se v 24. minuti po zadetku Glaserja približali na -1 pri 10:11, a kaj ko je sledila serija gostov 6:3 za rezultat prvega polčasa 13:17. V drugem polčasu so Krčani lovili goste in se jim dvakrat približali na točko razlike, a se je pri rezultatu 22:23 tekma prelomila. Končni izid je bil 24:30, torej zaslužena zmaga Slovenjgradčanov in obenem konec prvoligaških sanj za krški klub.

krško
brežice
ceste
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja