Skip to main content
V Posavju 20.7° C Ponedeljek, 19. avgust 2019
08.05.2019
09:24
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik o ročnem postavljanju mlaja na Senovem, pionirskem gasilskem tekmovanju v Krškem in leskovški salamiadi.

Ročno postavljanje mlaja na Senovem

Člani Turističnega društva Senovo so, tradicionalno, s pomočjo članov nekaterih društev in krajanov ročno dvignili mlaj na Senovem. Ta je postavljen na začetku Ceste 1. maja v Novi koloniji. Mlaj je visok 20 m, pri postavljanju pa je sodelovalo 25 krajanov.

Pionirsko gasilsko tekmovanje

Prostovoljno gasilsko društvo Krško je v petek, 26. aprila 2019 organiziralo pionirsko gasilsko tekmovanje za memorial Avgusta Mlakarja. Zbralo se je petnajst ekip. Najmlajši gasilci so svoje znanje in veščine merili v vaji z »brentačo« in prenosu vode ob vzpodbujanju velikega števila gledalcev. Najuspešnejše tri ekipe: PGD Krško, PGD Senuše in PGD Smednik II. so bile nagrajene s pokali in z medaljami. PGD Krško pa je prejelo tudi prehodni pokal.

6. Leskovška salamiada

V soboto, 27. aprila, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem pod šotorom pred Vinsko kletjo Krško, izvedlo 6. leskovško Salamiado. Po zapisu predsednika komisije, so bile letos salame v veliki večini kakovostne, saj je leskovška Salamiada na koncu sezone ali tik pred državnim salamarskim finalom, ki bo 11. maja v Šmarjeti. Po poizkušanju suhomesnatih dobrot je sledila še razglasitev oz. podelitev nagrad in priznanj najboljšim izdelovalcem salam. 1. mesto je zasedla Petra Košmrlj, 2. mesto Karl Udovč in 3. mesto Marko Luzar.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja