Skip to main content
V Posavju 17.7° C Četrtek, 4. junij 2020
15.05.2019
14:26
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik o usposabljanju pilotov v nizkem letenju, ustvarjalnosti učencev OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in posavskem rokometnem derbiju v Brežicah.

Usposabljanje pilotov

Piloti 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske v sklopu rednega usposabljanja od ponedeljka 13. do petka, 24. maja izvajajo nizko letenje na višinah od 50 m do 300 m. Kot pravijo v Slovenski vojski, bo usposabljanje pilotov med tednom potekalo od 9. do 15. ure, razen v četrtek od 16. do 20. ure in to na štirih smereh, vse pa so tako ali drugače povezane s Posavjem in okolico letališča Cerklje ob Krki.

Ustvarjalnost učencev OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Učence in učitelje Osnovne šole Maksa Pleteršnika Pišece v maju čaka tradicionalni festival, ki ga bo popestril bazar z izdelki učencev. Nanj se na šoli že pripravljajo. Ustvarjajo z glino, izdelujejo voščilnice in rišejo na steklo. V teh dneh je nastalo veliko čudovitih izdelkov, ki jih bodo obiskovalci lahko kupili in prispevali nekaj za šolski sklad.

Posavski rokometni derbi v Brežicah

Rokometaši v 1.B slovenski rokometni ligi so v drugem majskem vikendu odigrali srečanja predzadnjega kroga. Posavski derbi v Brežicah je pripadel motiviranim domačinom z veliko razliko v rezultatu. Prvi polčas se je sicer končal s 15 : 13 v prid brežiške ekipe, v drugem pa so Krčani zaman lovili domačine. Še posebej od 47. minute naprej, ko so Lipej, Pernovšek in brata Tomše s serijo petih zadetkov peljali domačine proti zmagi. V 56. minuti je bilo na semaforju 28:19, do konca so pri gostih Dular, Ban in Škafar rezultat vsaj malo ublažili in srečanje se je končalo z rezultatom 30:23.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
krško
brežice
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja